26 / 04 / 2024

kapıcıların haftalık izni

kapıcıların haftalık izni

Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcının haftalık izni kaç gün?

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

Arıcılar İnşaat Hırdavat Taşımacılık Madencilik Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıcılar İnşaat Hırdavat Taşımacılık Madencilik Makina Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Cihat Damar tarafından kuruldu.

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İnternetten ev ilanlarına bakarken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılık sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıyor. Bunun son örneğine Kütahya'da rastlanıldı. İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

İstanbul’da toplu ulaşıma son dakika düzenlemesi: İstanbulkart kullanıcılarının yetersiz bakiye sorunu sona eriyor! 

İBB Meclisi’nde alınan karar kapsamında dijital İstanbulkart kullanıcılarının, yetersiz bakiye halinde 15 liraya kadar eksi bakiye kredisi kullanılabileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Kendisini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemi pes artık dedirtti. ''Mesai bitti'' yalanıyla günde 5 kişiyi dolandırıyorlar.

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Pek çok dolandırıcının insanları oltaya düşürebilmesinin arkasında, iletişim kurdukları kişiye az ya da çok miktarda para kazandırma vaadi yatıyor. Herkes dolandırılabilir. Benim başıma gelmez demeyin, mutlaka bakın; işte dolandırıcıların yeni taktikleri ve bunları boşa düşürecek yöntemler…

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İşte 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihini açıkladı. Karaismailoğlu, mobil abone sayısı, kullanılan internet miktarı ve fiber altyapı hakkında da bilgi verdi.

Altın kan kaybetmeye devam ediyor! Yatırımcılar şaşkın! Elinde 1 gramı bile olan acil baksın! Güncel altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde de aşağı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Uzun zamandır yükseliş gösteren altın, düşüşler ile yatırıcılarını şaşkına çevirdi. Elinde 1 gramı bile olanlar acilen baksın! İşte son dakika güncel altın fiyatları 22 Kasım 2022.

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükret Yazıcılar tarafından kuruldu.

kapıcıların haftalık izni Haberi

kapıcıların haftalık izni

Kapıcının haftalık izni kaç gün?

Apartman görevlisi olan kapıcıların çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler iş sözleşmesi kapsamında belirtiliyor.


İş sözleşmesinin, düzenleme tarihi eklenerek kapıcı ve yönetici tarafından imzalanması gerekiyor.


Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabilir. 


Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmaz.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim...