20 / 04 / 2024

kapıcının haftalık izni kaç gün

kapıcının haftalık izni kaç gün

Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcının haftalık izni kaç gün?

Bakan Özhaseki'den dönüşüm çağrısı: Evlerimizi yenilemek zorundayız! Kentsel dönüşüm isteyen herkese kapılarımız açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu ve parti ayırt etmeksizin kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu söyledi. Özhaseki, deprem bölgesiyle ilgili de konuştu. İşte Bakanın o açıklaması....

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı: BIST 100'den tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışına imza attı. İşte Borsa İstanbul'daki bugünkü rakamlar...

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Altın halka küpeler 1.131 liradan başlıyor! Bu küpeler kapış kapış alınıyor! 18 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi

Kadınların en sevdiği küpeler arasında yer alan altın halka küpeler kapış kapış alınıyor. Elizi'de altın halka küpeler 1.131 liradan başlıyor. Peki altın halka küpe fiyatları ne kadar? Elizi 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Borsadan haftalık rekor! Tüm zamanların en yüksek kapanışına imza attı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,43 kazançla 4.526,73 puandan tamamladı ve bütün zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kuruldu!

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kağıthane'de Hüseyin Narmanlı tarafından kuruldu!

Kıtlık resmen başladı, sadece 10 haftalık ürün kaldı! Marketlerde bulamazsanız şaşırmayın, makarna da dahil

Gıda krizi resmen kendisini hissettirmeye başladı. Dünyada sadece 10 haftalık buğday stokunun kalmasının ardından bazı marketlerde gevrek tarzı ürünlerin bulunmasının zorlaşacağı iddia edildi.

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Kiracı kapıcı tazminatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının tazminatını kaleme aldı. Peki kiracı kapıcı tazminatı için para öder mi?

kapıcının haftalık izni kaç gün Haberi

kapıcının haftalık izni kaç gün

Kapıcının haftalık izni kaç gün?

Apartman görevlisi olan kapıcıların çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler iş sözleşmesi kapsamında belirtiliyor.


İş sözleşmesinin, düzenleme tarihi eklenerek kapıcı ve yönetici tarafından imzalanması gerekiyor.


Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabilir. 


Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmaz.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim...