16 / 04 / 2024

kaptılan vakıf üniversiteleri

kaptılan vakıf üniversiteleri

OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılan Turgut Özal ve İpek üniversitelerine polis ekipleri sevk edildi.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Vakıf Üniversite ücretleri cep yakıyor! Yüzde 100’e yakın zam yolda

Vakıf üniversiteleri öğrenim ücretlerine ortalama yüzde 70 ile yüzde 100 arasında zam yaptı. Bu kapsamda yeni dönem ödemeleri MYO'nda 47 bin liradan başlarken, lisanslarda 400 bin lirayı buluyor.

Vakıf Üniversiteleri YÖK tarafından uyarıldı! Fiyatlar için bakın ne uyarısı yaptı!

Son zamanlarda vakıf üniversitelerine yapılan fazla orandaki zamlar, öğrenci ve velilerin tepkisine neden oluyordu. Bu şikayetler şimdi, YÖK tarafından değerlendirdi ve fahiş zam yapan vakıf üniversiteleri uyardı.

Vakıf Katılım'dan EYT müjdesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Vakıf Katılım Bankası, EYT Finansmanı ile emeklilik sürecinde destek sunuyor. Emeklilik hakkına sahip olmasına rağmen sigorta ve Bağkur prim borçlarını tamamlayamayan müşterilere finansman imkanı sağlanıyor. 

Vakıf üniversitelerinin ücretlerine yüzde 150'ye varan zam! 400 bin lira isteyen okullar var! 

Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre üniversitelerin ücret oranını belirlemede önlerinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Bu yıl yapılan zamlar ise yüzde 150'ye kadar ulaşırken, öğrencilerin tepkisine de neden oluyor. 

Vakıf kartla restoran ve kafe harcaması yapmaktan korkmayın! İşte harcadıkça harcatan kampanyanın detayları!

Vakıf kartlılar yaşadı! Yapılan restoran ve kafe harcamalarınıza 80 TL Worldpuan veriliyor. İşte kampanya detayları!

Emekli promosyonları kızıştı, süre uzadı! Çılgınlıklar peş peşe geldi! Ziraat Bankası, Vakıf Bank, TEB, ING! Hemen bakın

Milyonlarca emekli tarafından merak edilen ve araştırılan promosyonlarda çılgınlıklar peş peşe geldi. İşte Ziraat Bankası, Vakıf Bank, TEB, ING açıkladı...Hemen bakın...

Vakıf GYO Tablo Adalar'ın değeri ne kadar?

Vakıf Gayrimenkul Ortaklığı'nın Tablo Adalar projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. Peki Tablo Adalar'ın değeri ne kadar?

Vakıf Varlık Kiralama'dan 400 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın 600 milyon TL'sine kadar artırılabilecek 400 milyon TL'ye kadar 119 gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurtiçinde ihracına ilişkin SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Vakıf GYO yönetim kurulu komite üyelerini açıkladı!

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yapılan görev dağılımı sonucu; yeni yönetim kurulu komite üyelerini açıkladı. 

Vakıf Finansal Kiralama sermayesini 200 milyon TL'ye çıkaracak!

Vakıf Finansal Kiralama'nın kayıtlı sermaye tavanı içinde, tamamı 2019 yılı karından karşılanmak üzere 25 milyon TL tutarında bedelsiz artırılarak 175 milyon TL'den 200 milyon TL'ye yükseltilmesi için yapılan başvuruya onay verildi.

Hazım Akyol, Vakıf Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Vakıf Finansal Kiralama'nın Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yapılan görev dağılımı sonucu; Hazım Akyol Yönetim Kurulu Başkanlığına, Halil Çelik Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçildi. 

Mikail Hıdır, Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Vakıf GYO'nun Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yapılan görev dağılımı sonucunda Mikail Hıdır Yönetim Kurulu Başkanlığına, Şükrü Mete Tepegöz Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçildi. 

kaptılan vakıf üniversiteleri Haberi

kaptılan vakıf üniversiteleri

OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Turgut Özal ve İpek üniversitelerine polis ekipleri gönderildi.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bin 43 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyon ile 15 vakıf yükseköğretim kurumunun kapatılmasını da kapsayan kanun hükmünde kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Turgut Özal ve İpek üniversitelerinin kampüslerine polis ekipleri geldi.


Her iki üniversitede de önce çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, daha sonra yerleşke ve rektörlük binalarına girdi. 


Çalışanların dışarı çıkartılması ve gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından üniversitelerin mühürlenerek faaliyetlerinin sona erdirileceği bildirildi.


AA



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


OHAL'de ilk kararname Resmi gazetede yayınlandı. Kapatılan eğitim kurumlarının listesi yayınlandı. Listede 15 tane de üniversite bulunuyor.


1-...