23 / 04 / 2024

Karabağlar imar planı

Karabağlar imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

Karabağlar dönüşecek ve yenilenecek!

Karabağlar Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Hedefimiz modern bir Karabağlar yaratmak” dedi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm uyarısı!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yarısından fazlası konuta ayrılan Uzundere’deki 80 hektarlık alanın tamamının Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edilmesi durumunda, yaptıkları yurt binasını üniversitenin kullanımına açacaklarını söyledi.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Karabağlarlı dar gelirliye ucuz ev müjdesi!

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, “Karabağlar’ın kanayan yarası kentsel dönüşüm vatandaşlarımızla uyum için gerçekleştirilecek. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması sağlanacak'' diye konuştu.

Muhittin Selvitopu'dan kentsel dönüşüm çıkışı!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında  Karabağlar’ın kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

Karabağlar'da imar ve kentleşme sorunu çözülecek!

AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Demir, yerel seçimde Karabağlar'da bir değişim yaşanması gerektiğinin altını çizdi.

Karabağlar’da 13 mahalleye dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un gerçekleştirdiği ziyaretin ardından notlarını paylaştı. Çankırı, 13 mahalle için dönüşüm müjdesi verdi.

Karabağlar'da 4 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Karabağlar Belediyesi, imar planları çalışmalarını tamamlayıp onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderecek. ve böylece yıllık imar sorunu çözüme kavuşacak.

Karabağlar'ın yarısının imar planı yapıldı!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, en büyük sorunun imar sorunu olduğunu söyledi. Karabağlar'ın yarısının imar planları yapıldı ve diğer yarısı da 2017 yılı içerisinde tamamlanmış olacak.

Karabağlar'ın tüm imar planları yenilenecek!

İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da tüm yaşam alanlarının birlikte değerlendirilerek gelecekte nasıl daha iyi, daha yaşanabilir bir ilçe olma yönünde somut çözümler getirmek için planlama çalışmaları başladı.

Karabağlar imar plan çalışması itiraz engeline takıldı!

İzmir'de kaçak yapılaşma ve gecekondulaşmanın en yoğun olduğu Karabağlar ilçesinde, belediyenin Büyükşehir'le ortaklaşa hazırladığı plan çalışması itiraz engeline takıldı.

İzmir Karabağlar'da imar planları yeniden yapılacak!

MODEKO İş Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda bölge esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorunlarını dinleyen ve projelerini açıklayan Başkan Selvitopu, hedeflerinin gelişen, dönüşen, geleceğin Karabağlar'ını yaratmak olduğunu söyledi

Karabağlar'da kentsel dönüşüme hukuki destek!

Karabağlar'da kentsel dönüşüme hukuki destek geldi.Muhittin Sevitopu, İzmir Barosu'nun yeni başkam Aydın Özcan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Seivitopu, kentsel dönüşümde vatandaşı baro ile birlikte bilgilendirebileceklerini söyledi

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

İstanbul Avcılar'da bulunan Yeşilkent Mahallesi'de yaşayan vatandaşlar İBB'nin imar planını mahallenin mevcut konumu dikkate almadan hazırladığı gerekçesiyle itiraz etti.

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'daki inşaatına tepki! 

TOKİ tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen ancak imar planı bulunmayan projesinin yapım ihalesi yargı kararı sonucu iptal edildi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Avcılar Yeşilkent Mahallesi imar planına kavuşuyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde 1/5000 ölçekli imar planını hayata geçiriyor.

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

İstanbul Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı!

İstanbul’un deprem tehlikesi açısından ilk sıralarda gelen ilçelerinden biri olan Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı. Vatandaşlar hak kaybı yaşamadan evlerini yenileyebilecekler…

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Karabağlar imar planı Haberi

Karabağlar imar planı

İzmir’in Karabağlar ilçesini kapsayan ve daha önce mahkeme kararıyla 4 kez iptal edilen kentsel dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yedinci kez yeni imar planı yayınladı. Bakanlar Kurulu'nun verdiği kararlar 2012 yılında riskli alan ilan edilip kentsel dönüşüm kapsamına alınan Cennetçeşme, Limontepe ve Uzundere semtlerinde bulunan 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanla ilgili imar planları geçtiğimiz günlerde yayınladı. Daha önce dönüşüm alanının içinde kalan ve 1. etap olarak adlandırılan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kısmen kapsayan 101,4 hektarlık alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 kez askıya çıkarılan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planları mahkeme kararı ile iptal edilmişti. 15 Ocak tarihinde bakanlık tarafından yayınlanan yeni imar planlarında neredeyse değişiklik yapılmazken mahalle halkı...