18 / 04 / 2024

Karabağlar imar planlaması

Karabağlar imar planlaması

Karabağlar Belediyesi’nin daha sağlıklı bir kent oluşturmak adına etap etap yenilediği imar planları hayata geçirilmeye başlandı.

Karabağlar'ın yarısının imar planı yapıldı!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, en büyük sorunun imar sorunu olduğunu söyledi. Karabağlar'ın yarısının imar planları yapıldı ve diğer yarısı da 2017 yılı içerisinde tamamlanmış olacak.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'daki inşaatına tepki! 

TOKİ tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen ancak imar planı bulunmayan projesinin yapım ihalesi yargı kararı sonucu iptal edildi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

İzmir Karabağlar'a yüksek yoğunluklu yeni imar planı!

İzmir’in Karabağlar ilçesi için hazırlanan plan hayata geçirilir ise 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

Karabağlar'da imar ve kentleşme sorunu çözülecek!

AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Demir, yerel seçimde Karabağlar'da bir değişim yaşanması gerektiğinin altını çizdi.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm planı yine iptal edildi!

İzmir Karabağlar'da 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planları donatı alanların eksik hesaplanması ve ayrıcalıklı yapılaşma hakkı tanıması nedenleriyle dördüncü kez iptal edildi.

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Karabağlar imar planlaması Haberi

Karabağlar imar planlaması

Bu kapsamda Muammer Akar Mahallesi’nde 4 katlı 3 binanın temeli atıldı. Yenilik İnşaat’ın ortağı olduğu proje sayesinde Karabağlar halkı deprem yönetmeliğine uygun, otoparklı, daha yeşil ve rahat bir yaşam alanına kavuşacak. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre imar planlarını yenilediklerini söyleyen Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Planları yenilemekteki amacımız kentin yenilenmesini sağlamak. Yani 20-30 yıllık binaların yıkılıp yeniden yapılanmasını teşvik eden bir planlamayı gerçekleştirdik. Bugün buradaki temel atma da bu planın bir başlangıcı. Burası bu bölgedeki diğer yerleşim alanları için de iyi bir örnek olacak ve bu örnekler çoğaldıkça Karabağlar daha düzenli ve sağlıklı bir kent yapısına kavuşacak” dedi. Çalışmaların 1 yıl sonra biteceği...