25 / 04 / 2024

Karabağlar imar planları

Karabağlar imar planları

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

Karabağlar’da imar planları tamamlanmalı!

AK Parti’li Bilal Doğan, İlçede bir süredir devam eden planlama sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, İmar Barışı uygulamasını ve bakanlığımızı örnek alsın” dedi.

Karabağlar'da imar planları hayata geçiriliyor!

Karabağlar Belediyesi’nin daha sağlıklı bir kent oluşturmak adına etap etap yenilediği imar planları hayata geçirilmeye başlandı.

Karabağlar'da imar planları anlatıldı!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'da imar planları anlattı.

Karabağlar'ın yeni imar planları bu yıl tamamlanacak!

Karabağlar'da en büyük sorun olan imar planları bu yıl tamamlanacak. Karabağlar'da imar planı sorunu çözülecek.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar planları askıya çıkarıldı! 607 hektarlık alanda kritik ayrıntı!

İzmir'in Karabağlar ilçesi 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, askıya çıkartıldı. 

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Kız Kulesi'nin imar planları açılıştan sonra geldi! Planda neler yer alıyor? 

İstanbul’un simgelerinden Kız Kulesi’nin imar planları, restorasyonun bitirilip açılışının yapılmasından sonra hazırlandı ve itirazlar için askıya çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

Amasra’nın imar planları davalık oldu!

Amasralılar şehir silüetini olumsuz şekilde etkileyeceği gerekçesiyle imar planlarına yaptıkları itirazlarını, yargıya taşıdı.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'daki inşaatına tepki! 

TOKİ tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen ancak imar planı bulunmayan projesinin yapım ihalesi yargı kararı sonucu iptal edildi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının askıya çıkmasının ardından muhtarlar ve vatandaşların sorularına cevap verdi. 

Karabağlar imar planları Haberi

Karabağlar imar planları

Karabağlar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde bir araya geldi. Milliyet'te yer alan habere göre; meclis toplantısında Karabağlar'a ait 3 mahallenin  imar planlarında yapılacak değişiklik ele alındı.

Osman Aksüner, Aşık Veysel mahalleleriyle Aydın Mahallesi’nin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık alanla ilgili revizyon imar plan değişiklikleri de görüşüldü. Selvitopu, “Yeni bir çalışma yaptık. Buna göre; 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olacak şekilde yeni öneri olarak bakanlığa sunacağız” şeklinde konuştu.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci...