20 / 04 / 2024

karabağlar kentsel dönüşüm projesi

karabağlar kentsel dönüşüm projesi

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm bölgesi sakini bir grup evlerinin teslim edilmediğini iddia etti. Yeni evlerine 2 yıl içinde yerleşeceklerinin söylendiğini, ancak 8 yıl geçmesine rağmen bekleyişlerinin devam ettiğini söyledi.

Uzundere'de dönüşümde yanlış hesap mahkemeden döndü!

İzmir'in Uzundere bölgesinde Cennetçeşme-Limontepe-Uzundere ve çevresi için hazırlan kentsel dönüşüm planları yanlış hesaplandı. Yanlış hesaplama, İzmir 6. İdare Mahkemesi'nde fark edildi.

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bilirkişiden geçmedi!

İzmir Karabağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi üst ölçekli planlara, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan bütünlüğüne ve planlamanın eşitlik ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle bilirkişiden geçmedi.

Karabağlar Belediyesi imar barışında göreve hazır!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, riskli alan ilan edilen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Selvitopu, imar barışında göreve hazır olduklarını açıkladı.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

İzmir Karabağlar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik şikayetler mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Karabağlar'a Avrupa modeli kentsel dönüşüm!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinde çığır aşılacak proje planlanıyor. Dönüşüm projesini AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten açıkladı. 

Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen'i makamında ziyaret etti.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm sürüyor!

Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi olarak kabul edilen Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nin imarına dava!

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşecek Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının imar planı mahkemelik oldu. Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği, 448 hak sahibi ile planın iptali için dava açtı.

Karabağlar kentsel dönüşüm projesi için anket yapılacak!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kentsel dönüşüm konusunda belediyeye yetki devri verilen Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallesi esnafı ve mahalle sakinleriyle üçüncü kez bir araya geldi

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüme anketle karar verilecek!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm konusunda belediyeye yetki devri verilen Osman Aksüner, Aşık Veysel ile Aydın mahallelerinin esnafı ve sakinleriyle üçüncü kez bir araya geldi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm problemi!

İzmir Karabağlar'da, evleri kentsel dönüşüme giren hak sahipleri, yaşam ve mülkiyet haklarının kanunsuz olarak ellerinden alınmak istendiğini söyledi...

İzmir Karabağlar Kentsel Dönüşüm Platformu toplantı yaptı!

Izmir Karabağlar' da 540 hektarlık alan ve 15 mahallede 35 bin konut ile 17 bin hak sahibini ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmaları sancılı şekilde ilerliyor...

Karabağlar'da kentsel dönüşüm yıl sonunda başlıyor: 34 bin 232 konut ve işyeri yapılacak!

İzmir' in Karabağlar ilçesindeki Bozyaka, Devrim, Cennetçeşme, Umut, Gazi, Devrim, Özgür, Abdi İpekçi, Yüzbaşı Şerafettin, Yeşilyurt, Uzundere, Limontepe gibi bölgelerdeki çok sayıdaki mahallede kentsel dönüşüm için hak sahipleri ile görüşmeler başladı...

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evsiz kalan vatandaşlar kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle tepkilerini dile getirdi. 

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Eyüpsultan İslambey'de kentsel dönüşüm anlaşmaları hızlandı!

Eyüpsultan'ın İslambey mahallesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm için ofislere gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

İzmir'de hayata geçirilen Emlak Bankası konutlarında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini öne sürdü...

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

karabağlar kentsel dönüşüm projesi Haberi

karabağlar kentsel dönüşüm projesi

İzmir'in Karabağlar ilçesinin Uzundere Mahallesi'nde kentsel dönüşüm bölgesi sakini bir grup, bazı hak sahiplerinin evlerine kavuşmasına rağmen kendileri gibi birçok kişinin evlerinin teslim edilmediğini söyledi. Yeni evlerine 2 yıl içinde yerleşeceklerinin söylendiğini, ancak 8 yıl geçmesine rağmen bekleyişlerinin devam ettiğini söyleyen grup, kentsel dönüşüme verdikleri evlerin yıkılmasını bekledikleri için tadilat da yapamadıklarını, son deprem sonrası eski yapıların zarar gördüğünü ayrıca yeni evleri için anahtar teslim zamanı yapmaları gereken ödemelerin her yıl TEFE/TÜFE nedeniyle arttığını açıkladı. 

Ege Telgraf'ta yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'ın Uzundere Mahallesi'nde 32 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmasına devam ediyor. Yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla gerçekleşen çalışmada, birçok bağımsız yapı hak sahiplerine verildi. Ancak bazı bölge sakini bir grup, aradan geçen zaman...