27 / 04 / 2024

Karabıyık Köprüsü

Karabıyık Köprüsü

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ta bulunan üç tarihi köprünün restore edileceğini söyledi. Tarihi Karabıyık Köprüsü'yle Sekili Koşa Köprüsü’nün onarım ihalesi 23 Kasım'da yapıldı.

Erenköy Köprüsü sökülüyor!

İstanbul'u Anadolu’ya bağlayan demiryolunun üzerindeki Erenköy Köprüsü sökülüyor. Kadıköy’ün en önemli iki arteri, Bağdat ve Şemsettin Günaltay (Minibüs) caddelerini bağlayan köprünün kaldırılması nedeniyle Ethem Efendi Caddesi’nin bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Hendek Ortaköy Köprüsü inşaatında son durum!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Ortaköy Köprüsü’nde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Zeki Toçoğlu, köprünün inşaatındaki son durumu anlattı.

1997 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ortasından tramvay geçecekmiş!

1997 yılında Boğaz'da inşa edilmesi düşünülen Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün orta bölümü raylı sisteme ayrılmış. Boğaziçi Köprüsü'nün 650 metre güneyine inşa edilecek köprünün raylı sistemi İstanbul Metrosu'yla entegre olacakmış.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü tabliyeleri için yüzer vinçler kullanılıyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde Asya yakasına konulacak olan 2'nci tabliyenin çalışmalarına başlandı. Tabliyelerin asılması işlemi için bin 800 tonluk yüzer vinç de kullanılıyor.

1996 yılında dünyanın en uzun asma köprüsü karar aşamasında!

1996 yılında İstanbul-Bursa karayolunu 110 kilometre kısaltacak, Körfez Köprüsü karar aşamasındaymış. Eskihisar ile Dilburnu arasında kurulması öngörülen bin 800 metrelik asma köprü ''yap-işlet-devret'' sistemiyle yapılacakmış.

1995 yılında Belediye, 3. Boğaz Köprüsü yerine tüp geçitte ısrar ediyormuş!

1995 yılında Ankara'nın 3. Boğaz Köprüsü fikrine karşı Büyükşehir Belediyesi tüp geçit projesinde ısrarlıymış. Belediye Başkanı Erdoğan, üçüncü bir köprünün, İstanbul'un doğal güzelliğini bozacak bir rant projesi olduğuna inanıyormuş.

1994 yılında Valide Sultan Köprüsü hizmete açılmış!

1994 yılında Galata Köprüsü Hasköy ile Ayvansaray arasına monte edilmiş. Necmettin Erbakan, Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, ''Bezmi Alem Valide Sultan'' Köprüsü adıyla hizmete açılmış.

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü Başbakan Süleyman Demirel tarafından hizmete açılmış. STFA Grubu tarafından yapılan ve yapımı 5 yıl süren köprünün bir şeridi de tramvaya ayrılmış.

Çanakkale Boğaz Köprüsü 2019 yılına kadar tamamlanacak!

ÇANAKKALE Valisi Ahmet Çınar, bu yıl ihalesi yapılması planlanan Boğaz Köprüsü'nün 2019- 2020 yılına kadar tamamlanarak hizmete gireceğini bildirdi.

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü mahkemelik olmuş!

1992 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün Eminönü Yakası'ndaki bölümü sulara gömülmüş. Köprüyü kimin batırdığı ve kimin çıkaracağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile STFA Grubu arasında mahkemelik olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılacakmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü hizmete açılacakmış. Toplam altı şerit olarak inşa edilen köprüde raylı sistem toplu taşıma araçlarına da yer bırakılmış. Köprünün açılışı Başbakan Süleyman Demirel tarafından yapılacakmış.

1991 yılında Boğaziçi Köprüsü 24 milyar liraya onarılmış!

1973 yılında hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü, 18 yıl sonra, 1991 yılında onarıma alınmış. 1973 yılında 516 milyon liraya mal olan köprü, 18 yıl sonra maliyetinin tam 46 katına onarılmış.

Karabıyık Köprüsü Haberi

Karabıyık Köprüsü

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ta bulunan üç tarihi köprünün restore edileceğini söyledi. 


Mısır seferine giden Yavuz Sultan Selim tarafından 1516 yılında yaptırılan tarihi Karabıyık Köprüsü ile Sekili Koşa Köprüsü’nün onarım ihalesinin 23 Kasım 2015 tarihinde yapıldığını belirten Milletvekili Başer, “Bu köprülerin ihale süreci devam ederken, Çalatlı Köprüsü’nün de proje çalışmaları devam ediyor. Tarihi bu köprülerimiz yapılacak onarımlardan sonra çok uzun yıllar ayakta kalmaya devam edecektir” dedi.


Hürriyet...