19 / 04 / 2024

karaborsa

karaborsa

İkinci el otomobil piyasasında çıkarılan yasaların kayıt dışılığı artırmaktan başka bir işe yaramadığını kaydeden 38 yıllık galerici Salih Kılınç, yetki belgesi ve denetim mekanizmasının devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Sofralarımızdan bir ürün daha eksiliyor! O ürün karaborsaya düştü! Esnaf ayaklandı

Artan şeker fiyatlarıyla birlikte sektörde ilginç durumlar gözlenmekte. Şekerin fiyatı artınca bu sefer şeker karaborsacıları ortaya çıktı. İşte detaylar…

1976 yılında çimento darlığı had safhaya ulaşmış!

1976 Türkiyesi'nde çimento terazi ile satılmaya başlanmış. Çimento darlığı had safhaya varıp bir torbası karaborsada 45-50 lira arasında satılırken, bazı açıkgözler çimentoyu kilo başına 125 kuruştan satmaya başlamışlar.

Ev sahipleri yasal sınırlamalardan kaçmak için karaborsa yöntemi uyguluyor! Kiracılar bu haberi mutlaka okuyun!

Deprem felaketleri sonrasında yaşanan göç nedeniyle kiralar neredeyse 10 kat birden arttı. Valilikler önlem olarak fahiş fiyatlı daireleri mühürlerken kira artışlarına sınır da konuldu. Ancak tüm bu tedbirler ev sahiplerini durdurmaya yetmedi.

Fahiş kira isteyen ev sahiplerinin yeni yöntemi pes dedirtti!

Deprem göçüyle fiyatları bir anda yükselen kiralık evlerin valiliklerce mühürlenmesi üzerine mülk sahipleri, adeta karaborsa yoluna gitti. İşte detaylar...

Ekonomistlerden korkutan açıklama: ‘Dolarda karaborsa fiyatı ortaya çıktı!’

Dolarda makas açıldı. Merkez Bankası dolar kurunu 19.41 olarak belirlerken, Kapalıçarşı’da kur 20.60 TL’yi geçti. Ekonomistler, “Dolarda karaborsa fiyatı ortaya çıktı” şeklinde açıklama yaptı.

Şeker krizi! Karaborsaya düştü

Vatandaş ve esnafla bir araya gelen CHP Ekonomi Masası; Türkiye'deki ilk şeker fabrikasının kurulduğu ilde şu anda Uşaklıların kendi ürettikleri şekere ulaşamadığını ve ilde karaborsa yaratıldığını belirtti.

1955 yılında Çekoslovakya'dan beklenen inşaat malzemeleri piyasayı rahatlatacakmış!

1955 yılında yapı malzemesi ve hırdavat için piyasada oldukça sıkıntı varmış. Çekoslovakya'dan gelecek olan inşaat malzemeleri piyasayı rahatlatacakmış. Aynı yıl çivi karaborsa da normal fiyatının çok üstünde satılıyormuş.

Kule vinçte karaborsa dönemi bitti

Ekonomide yaşanan durgunluk inşaat sektörünü de olumsuz yönde etkiliyor.

Lüks ofisler 'Karaborsa'da

Şirketler, daha iyi şartlarda çalışmak için taşınınca A sınıfı ofislerde fiyatlar arttı.

karaborsa Haberi

karaborsa

Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik, ikinci el otomobil piyasasında yaşanan gelişmeleri aktaran Otonomi ve Ankara Otomobilciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılınç'ın anlattıklarına köşesinde yer verdi. 38 yıldır galericilik yapan Kılınç, yasal düzenlemelerin sektörde kara borsayı ve kayıt dışılığı artırdığını belirterek, mesleklerini bırakıp otomobil alıp satmaya başlayanlar olduğu, ayda 60 otomobil alım satımı yapanlar olduğunu söyledi. Eskiden ikinci el otomobilde kilometrenin sıfırlanırken şimdi artırıldığını ve 6000'in üzerine çıkarıldığını ifade eden Kılınç, 2021 yılında 8,5 milyon araç el değiştirdi ancak bunun 1,5 milyonunu kayıtlı esnaf tarafından gerekleştirildiğini söyledi.

İşte ikinci el otomobil piyasasında yaşananlara dair Kılınç'ın aktardığı ilginç noktalar:

- ‘6 bin kilometre / 6 ay’ sınırı derde deva olmadı. Eskiden ikinci el araçta kilometre düşürenler olurdu, şimdi 6 binin üstüne çıkaranlar...