23 / 04 / 2024

Karabük Yeşil kentsel dönüşüm

Karabük Yeşil kentsel dönüşüm

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili her gün bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Vergili Yeşil Mahallesinde kentsel dönüşümün çok maliyetli olduğunu ve TOKİ ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Karabük Belediyesi'nden 46.7 milyon TL'ye satılık 7 depo!

Karabük Belediye Başkanlığı, Karabük ili, Merkez ilçesi, Bayır Mahallesi'nde yer alan 7 depoyu 46 milyon 750 bin TL'ye satıyor...

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Karabük'te 11 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul hissesi!

T.C. Karabük İcra Dairesi, Karabük ili, Merkez ilçesi, 824 ada, 19 parsel, 100. Yıl Mahalle/Köy, Kıraç Mevkii'nde bulunan taşınmazın 45/52 hissesini 11 milyon TL'ye satıyor.

Dublin'deki dünyanın en büyük yeşil bina konferansı 24-25 Mart'ta!

Dünyanın dünyanın en büyük yeşil bina konferansı olan 2020 GreenBuild Europe 24-25 Mart tarihlerinde Dublin'de gerçekleştirilecek...

TOKİ Karabük Belen ilçesi 2'nci başvuru 14-31 Ekim’de!

Karabük  Belen Mahallesi’nde yapılacak olan TOKİ konutlarının 2’nci başvurularının 14 - 31 Ekim tarihleri arasında yapılabileceğini duyuruldu…

Aydın'a 500 dönümlük yeşil alan projesi!

Kent için vizyon projelerini açıklayan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem ‘Millet İttifakı’ adayı Özlem Çerçioğlu, yeşil alan projesini anlattı.

Yeşil bir dünya için yeşil binalar şart!

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Karabük Rüya Şehir kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Çebioğlu Grup Karabük'ün dev kentsel dönüşümü olan 'Rüya Şehri' startını verdi. 4 yılı aşkındır devam eden çalışma sonucu Adatepe bölgesine yapılması planlanan 'Rüya Şehir'in ilk startı verilerek hafriyat çalışmalarına kurban kesilerek başlandı.

TOKİ Karabük Soğuksu Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!

Karabük Soğuksu Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projede 700 konut, 2 cami, 1 ticaret merkezi ve 1000 kişilik yurt binası yer alıyor.

Karabük Yeşil kentsel dönüşüm Haberi

Karabük Yeşil kentsel dönüşüm

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili her gün bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor Yeşil Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Vergili mahallede oluşturulan Başkanlık Makamında mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. 


Yeşil Mahalle Muhtarı Ahmet Esen mahalleleriyle ilgili konuşmasında; "Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması bugün bizim mahalleye kuruldu. Belediye Başkanımız mahalle sakinlerinin ayağına kadar gelip sorunları yerinde dinliyor. 


Ben buradan mahallem ve şahsım adına Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Mahalle muhtarından sonra konuşma yapan Başkan Vergili; "Yeşil Mahallede ne eksikler varsa elimizden geldiği kadar tamamlamaya çalışıyoruz. Mahallelerimizde büyük sorunlar kalmadı, mahallede mutlaka sorunlar olur. Ufak sorunlar da en kısa zamanda bitirilir" dedi. 


Mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularına Başkan Vergili; "Kentsel dönüşüm alanları organize edilemedi. Organize edilememesinin sebebi ise burada inşaat...