25 / 04 / 2024

Karacabey Longozu turizme kazandırılması

Karacabey Longozu turizme kazandırılması

Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için belgesel hazırlandı. Longozun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar başladı.

Bursa Karacabey sahilleri turizme kazandırılacak!

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa sahillerini bir bir düzenleniyor. Mudanya ve Gemlik’in ardından Karacabey sahilleri de Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle güzelleşip turizme kazandırılacak..

Karacabey sahillerinde çalışmalar başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları arasında önemli yer tutan sahiller de bir bir düzenleniyor. Mudanya ve Gemlik’in ardından Karacabey sahilleri de Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle güzelleşip, turizme kazandırılacak.

Karacabey Longozu tanıtımı için belgesel hazırlandı!

Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için belgesel hazırlandı. Longozun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar başladı.

Kaya mezarlar turizme kazandırılacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi dokusunu korumak amacıyla Tılfındır ve Haleplibahçe bölgesinde gerçekleştirilen " Kızılkoyun Projesi " yaklaşık 4 yıldır sürüyor. Kaya mezarlar turizme kazandırılacak...

Türkiye’de, rüzgar sörfünün turizme yaptığı katkı büyüyor!

Türkiye’de rüzgar sörfünün merkezi olan İzmir Alaçatı’ya her yıl 30 farklı ülkeden sörfçü geliyor. Türkiye’deki sahillerde ise her yıl 6 tane uluslararası turnuva düzenleniyor. Türkiye’de, rüzgar sörfünün (windsurf) turizme yaptığı katkı da büyüyor.

Kaya mezarlar turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında ortaya çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarların turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Tılfındır ve Haleplibahçe bölgesinde gerçekleştirilen "Kızılkoyun Projesi" yaklaşık 4 yıldır sürüyor...

Kaya mezarlar turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Kızılkoyun Projesi" yaklaşık 4 yıldır sürüyor.

Şanlıurfa'daki kaya mezarlar turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında gün ışığına çıkarılan Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılacak. Çalışmayla bölge, Türkiye'nin en büyük arkeolojik park alanlarından biri haline gelecek

Ayaş'ı turizme kazandıracak adımlar atılacak!

Ayaş'ın, belediyecilikte 20 yıl geri kaldığını, şehri hızla turizme kazandıracak adımları atmaya hazırlandıklarını belirten yeni Belediye Başkanı Bülent Taşan, Milliyet Ankara'ya sorunları ve hedeflerini anlattı.

Denizli Çameli turizme kazandırılıyor!

Denizli 'nin Çameli İlçesi 'nde doğal yürüyüş rotalarının ve kamp alanlarının belirlenerek turizme kazandırılacağını söyleyen Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, turizm yatırımlarını ilçeye çekmek istediklerini söyledi.

Kırklareli Üsküp'teki Rum kilisesi turizme kazandırılacak!

Kırklareli'nin Üsküp beldesindeki Rum kilisesi turizme kazandırılacak. Kırklareli'nin Üsküp beldesinde Rum mimarlarca inşa edilen kilise restore edilecek. Alt katmanı tapınak olan Rum Kilisesi turizme açılacak.

Tarihi Kalecik köyü turizme kazandırılmayı bekliyor!

Mardin'de dağların arasında yer alan ve 7 bin yıllık geçmişe sahip olduğu bildirilen Kalecik köyü, doğal güzelliğiyle film platosunu andırıyor.Tarihi Kalecik köyü turizme kazandırılmayı bekliyor.

Budaklı Kaplıcası turizme kazandırılıyor!

Budaklı kaplıcası turizme kazandırılıyor. Güroymak ilçesinde her yıl çok sayıda yerli ve de yabancının akınına uğrayan Budaklı Kaplıcası, turizmin yanı sıra değişik alanlarda da değerlendirilecek.

Karacabey Longozu turizme kazandırılması Haberi

Karacabey Longozu turizme kazandırılması

Türkiye genelinde öne çıkan Kırklareli İğneada, Sakarya Acarlar, Sinop Sarıkum ve Kızılırmak deltasındaki Samsun longozu gibi evrensel değer olarak kabul edilen jeolojik ve biyolojik çeşitliliğe sahip Karacabey Longozu'nun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar kapsamında bölgenin belgeseli hazırlandı. 


Dişbudak, kızılağaç, söğüt gibi belli türdeki ağaçlarla göl soğanı, su menekşesi, nilüfer gibi özel bir bitki örtüsünü bünyesinde barındıran Karacabey Longozu, kara leylek, bataklık kırlangıcı, akça cılıbıt, küçük balaban, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, küçük ak balıkçıl, gri balıkçıl, kuğu, yeşilbaş, çıkrıkçın, Macar ördeği, ak kuyruklu kartal, poyraz kuşu, sumru ve pek çok ağaçkakan türü ile göç esnasında küçük karabatak ve ak pelikan gibi kuşlara da ev sahipliği yapıyor. 


Sahip olduğu ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle bakir bir cennet olarak keşfedilmeyi bekleyen Kocaçay Deltası ve...