27 / 04 / 2024

karacasu otogarı imara aykırı mı

karacasu otogarı imara aykırı mı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karacasu’ya yaptıracağı otogar için imara aykırı projeyi uygulamaya başlayınca, olan vatandaşa oldu. Vatandaşın evindeki banyo, mutfak ve tuvaletteki havalandırma pencerelerinin önüne duvar örüldü

1944 depremin izlerine rastlanıldı! O ilde fay hattının geçtiği alan imara kapatılıyor!

Bolu Karacasu’da başlatılan deprem çalışmalarında 1944 depreminin izlerine rastlandı. İzleri bulunan fay hattı, şehir planına eklenerek, belirlenen bölgeler gelecekte imara kapatılacak.

Aydın'a 2,5 milyon TL'lik kültür merkezi geliyor!

İlçenin önemli bir ihtiyacı olan Karacasu Otogarı temel atma töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'a iki müjde verdi...

Karacasu otogarının temeli atıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Karacasu'ya yaptıracağı otogarın imara aykırı olarak 4 ay önce atılan ilk temeli sökülerek yeniden temel atıldı.

Aydın Karacasu Otogarı imara aykırı mı?

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karacasu’ya yaptıracağı otogar için imara aykırı projeyi uygulamaya başlayınca, olan vatandaşa oldu. Vatandaşın evindeki banyo, mutfak ve tuvaletteki havalandırma pencerelerinin önüne duvar örüldü

Aydın Karacasu Otogarı yenileniyor!

Uzun zamandan beri proje ve ihale aşamasında olan Karacasu otogarı yenileniyor. 7 Eylül'de ihalesi, 5 Ekim'de yer teslimi yapılan 270 metrekare kapalı alana sahip yeni otogarın inşaatı, vurulan ilk kepçe ile başladı.

Afyonkarahisar otogarının arka kısmı imara açıldı!

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogarın arka kısmındaki bölümün konut alanı olarak imara açıldığını belirtti. Örten, burada kamu yararı gözetilerek yüksek olan DOP oranının yüzde 40'a düşürülüp vatandaş mağduriyetinin giderildiğini açıkladı

Gaziantep Yamaçtepe bölgesi imara açılıyor!

Gaziantep'in konut ihtiyacının karşılanması amacıyla Kilis yolu üzerinde bulunan 13 milyon metrekare alana sahip Yamaçtepe bölgesi imara açıldı. Şahinbey Belediyesi kararı oy birliğiyle aldı. Karar, "tarihi" olarak nitelendirildi.

Sit alanlarının imara açılması 2014!

Sit alanlarında yapılaşma verilecek yapılaşma izni, sit alanlarının türüne ve derecesine göre değişkenlik gösteriyor. Peki, sit alanları imara açılıyor mu? İşte sit alanlarının imara açılması 2014..

Bursa Mudanya'daki 2700 yıllık antik kent imara açıldı!

M.Ö. 7. yüzyıla ait Bursa Myrelia antik kenti, Bursa Büyükşehir Belediyesi 'nin hazırladığı imar planı ile ticaret ve turizm alanı ilan edilerek imara açıldı.

1944 yılında imara girecek Acıbadem'de 150 dönüm arazi satılacakmış!

1944 yılında Acıbadem imara girecekmiş ve 150 dönüm arazi satılacakmış. Bağdat Caddesi'nde bin 800 metrekare arsa metrekaresi 8 liradan satılacakmış. Kadıköy'e 3 kilometre uzaklıkta bulunan bir ev ise yazlık olarak kullanılıyormuş.

470 deprem toplanma alanının yarısı imara açıldı!

17 Ağustos felaketinden sonra İstanbul'da olası depreme karşı alınan tedbirlerden biri de felaket anında toplanılacak alanlardı. Afet toplanma alanı olarak belirlenen 470 yerin yarısı geçen süreçte imara açıldı.

Homeros Bulvarı Otogar’a uzatılacak!

Homeros Bulvarı ’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan yeni güzergahın uygulama projelerinin çizimine başlandı. 6.2 kilometrelik güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Karacasu yatırımcı bekliyor!

Şifalı termal suları ve yeşilliğiyle herkesin hayranlık duyduğu, Bolu turizmi için en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Karacasu için Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, beldenin bu özellikleriyle önünün açık olduğunu belirtti.

karacasu otogarı imara aykırı mı Haberi

karacasu otogarı imara aykırı mı


Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin imar planına aykırı şekilde projelendirdiği Karacasu ilçesindeki otogar inşaatı, vatandaşı mağdur etti. Selahattin Topçu, 30 yıl önce yaptırdığı evinin bitişiğine inşa edilen otogar nedeniyle evinin havalandırma ve mutfak pencerelerinin tamamen kapandığını belirterek, valiliğe şikayette bulundu.


"Karanlığa gömüldük" 


Karacasu'da yaşayan 76 yaşındaki Topçu'nun evinin altında dükkan ve kiracıların bulunduğu alandaki otogarın yenilenmesi için Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. Projeyi hazırlayan belediye, 7 Eylül'de ihaleyi yapıp firmaya yer teslimi yaptı. İmar planında birleşik nizam olmayan otogar inşaatı, birleşik nizam olarak inşa edilmeye başlandı. Otogar inşaatı nedeniyle evinin ilk katındaki havalandırma penceresi tamamen kapanan Selahattin Topçu, evinin karanlığa gömülmesine isyan etti.


Mağdur olduğunu belirten Topçu, "Karacasu Otogarı'nın bitişiğinde zemin katta yan yana iki dükkan, üstte de 3 dairem var. 3 oda bir mutfaktan...