26 / 04 / 2024

Karadeniz kaçak yapı

Karadeniz kaçak yapı

Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmalarıyla gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' haricinde kalan, 31 Aralık 2017 tarihinin ardından inşa edilen yapılar yıkıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, o binalar için harekete geçti!

Karadeniz  kıyısında, yeşille mavinin buluştuğu noktada yer alan Ordu'da, 3 blok halinde yükselen, 17'şer katlı gökdelen inşaatları için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Doğu Karadeniz yaylaları için imar barışı başvurusu!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hareketlenmeye neden oldu. Bölgede inşa edilen ve yıkım kararı alınan 4 bini aşkın kaçak yapı için vatandaşlar başvuru yapmaya başladı.

Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Doğu Karadeniz'de yaylalarda tespit edilen Kaçak yapılar ile mücadele sürüyor. Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor.

Yaylalarda kaçak yapılaşma durduruldu!

Doğu Karadeniz'de, imar kirliliği ve kaçak yapılaşmanın önüne geçirilmesi için denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Karadeniz'de kaçak yapılarla mücadele TBMM'de!

Karadeniz Bölgesi'nde mera ve yayla alanlarında kaçak yapılarla mücadele meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Kaçak yapılaşmaya sıkı takip!

Karadeniz Bölgesi'nde, yaz aylarında yaylalara çıkanlar, milli park, doğal sit ve mera alanlarına tüm koruma tedbirlerine karşı kaçak yapılar inşa ediyor. Valilikler ise yaylalarda sıkı takibe başladı.

Karadeniz'de yine kaçak yapılar yükseliyor!

Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılar yükselmeye devam ediyor. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz, kaçak binalar için verilen yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı söylüyor.

Doğu Karadeniz'de 170 bin kaçak yapı için imar barışına başvuruldu!

İmar barışından Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki yaylalarda kaçak yapısı bulunan vatandaşlar da faydalanabiliyor. Bu kapsamda yaklaşık 170 bin kişi imar barışına başvuruda bulundu...

Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Doğu Karadeniz'de yaylalarda tespit edilen Kaçak yapılar ile mücadele sürüyor. Karadeniz yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor.

Kırklareli Kıyıköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde SİT alanında ruhsatsız ve kaçak yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. Yapı sahipleri ile görevliler arasında çıkan tartışma jandarma ekiplerince önlendi.

Yaylalarda kaçak yapılaşma arttı!

Devletin yaylalardaki kaçak yapıları yıkma kararına rağmen, Karadeniz'in dört bir yanında yaylalardaki yapılaşma sürüyor. Yemyeşil yaylalar, bilinçsiz vatandaşlar tarafından resmen katlediliyor.

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Trabzon'daki kaçak yapılaşma turizmde en büyük sorun!

Doğu Karadeniz'de bazı sorunlara acil müdahale edilmezse artan turist sayısı rakamlarda kalacak. Trabzon ve Artvin arasında yer alan bazı turizm merkezlerinde en önemli sorunların başında kaçak yapılaşma geliyor.

Kaçak yapılan yayla evi yıkılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'e Körfez ülkelerinden ilgi olduğunu vurgulayarak, bölge turizmi için çok önemli olan yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Trabzon'daki kaçak yapılar anında yıkılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı'nda Karadeniz'in güzelliklerine değindi. Soylu, ''2016 yılında Trabzon'da hiçbir yaylada kaçak yapılan yayla evi olmayacak ve yapıldığı anda da yıkılacak'' dedi.

Karadeniz kaçak yapı Haberi

Karadeniz kaçak yapı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’deki Ayder Yaylası için “Ayder'i kirlettik, rezil ettik” tepkisiyle gündeme gelen Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılara karşı 2 sene önce Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane valilikleri harekete geçti.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yapı yoğunluğu yükselin ve doğal güzellikleri bozulan yaylaların kurtarılması için kaçak yapılara yıkım kararı verildi.

Bu süreçte Türkiye'de uygulanan ‘imar barışı’ uygulaması, Doğu Karadeniz’de yaylalarda yapılan ve yıkım kararı verilen kaçak yapıların sahiplerini de harekete geçirdi. Yaylalardaki kaçak yapı sahipleri ‘imar barışı’ uygulamasından faydalanmak amacıyla başvuruda bulundu.

KAÇAK YAPILAR YIKILDI

‘İmar barışı’ ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kaçak yapılara af imkanı sunacak olan uygulamayı fırsat bilenler, yaylalarda betonarme kaçak yapılar hayata geçirdi.

Bölgede neredeyse bütün yaylalarda inşaat sesleri arasında kaçak yapılar da hayata geçirildi. Jandarma,...