29 / 03 / 2024

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkım

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkım

Galataport projesi kapsamında yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, bir yıkım daha geldi. Tarihi Paket Postahanesi'nin de yıkımı gercekleşti.

Karaköy’deki tarihi Ziraat Bankası binasının restorasyonu 2 yıl uzadı!

Karaköy’de yer alan tarihi Ziraat Bankası binasının restorasyon çalışması 2 yıl önce başlatılmıştı ancak çalışmalar statik hatalar nedeniyle en az 2 yıl uzayacak...

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

MGallery, Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açtı!

MGallery otel koleksiyonunun Türkiye’deki ilk örneği olan “The Galata İstanbul Hotel MGallery by Sofitel” Karaköy’de 180 yıllık tarihi binada açıldı. 

TOKİ Bolu Karaköy 1.Etap başvuruları 2017!

TOKİ Bolu Karaköy 1.Etap projesindeki 1 adet konut açık satışa sunuluyor. İşte, TOKİ Bolu Karaköy 1.Etap başvuruları 2017..

Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası ihaleye çıkıyor!

24 yıllık batan Karaköy Vapur İskelesi için 23 Mart'ta ihaleye çıkılacak. Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası Yapım Projesi 1 milyon liraya mal olacak.

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkıldı!

Galataport projesi kapsamında yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, bir yıkım daha geldi. Tarihi Paket Postahanesi'nin de yıkımı gercekleşti.

Karaköy yolcu salonu yeniden yapılacak!

Karaköy yolcu salonu geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Tarihi binanın yıkılmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan projeyi gerçekleştiren firma, binanın birebir aslının yeniden yapılacağını açıkladı.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Galataport'tan Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama!

Galataport tarafından yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama geldi. Açıklamada, yıkımın can güvenliği gerekçesiyle yapıldığı yer aldı.

Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!

Galataport projesi için tarihi Karaköy yolcu salonunun denize bakan cephesi yıkıdı. TMMOB Mimarlar Odası yıkıma tepki gösterdi.

Malatya Karaköy'e yeni cami inşa ediliyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Karaköy Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gürkan, Karaköy Mahallesinde inşaatı devam eden camide incelemede bulunarak, caminin yapımına destek vereceklerini söyledi.

Alarko GYO Karaköy Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Alarko GYO Karaköy Binası ekspertiz değerleme raporu yayınladı.

Deniz GYO Karaköy binasının 2016 sonu değerleme raporunu yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Beyoğlu Kemankeş Mahallesi 94 Ada, 141 Parsel'deki Karaköy binasının 2016 sonu değerleme raporunu yayınladı.

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkım Haberi

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkım

Tescilli binaların yıkımı ve inşaatın çevreye zarar verdiği iddialarına yönelik basın toplantısı düzenleyen Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi, kendi binasının da yer aldığı Kemankeş Caddesi'nde çatlaklar ve çevre binalarda hasarlar oluştuğunu söyledi. Oda temsilcileri bu konuda gerekli önlem ve tedbir almayan sorumlu yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.



GALATAPORT TARİHİ PAKET POSTAHANESİNİ DE YUTTU

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığıyla yürütülen Galataport projesi kapsamında Türkiye'nin ilk modern deniz yolcusu uğurlama ve karşılama salonu Karaköy Yolcu Salonu yıkılarak, küçük bir kısmı ayakta kalmıştı. Karaköy ve Tophane arasında uzanacak Galataport projesi kapsamında ‘Paket Postahanesi de yıkıldı. Sahil boyunca uzanan ince uzun binanın denize bakan ön cephe duvarı ile kısa yan duvarları ayakta bırakıldı. Şantiye sebebiyle panolarla kapatılan inşaat çalışmaları yükseğe çıkıldığında görülüyor. İş makinalarının...