24 / 04 / 2024

Kars Kalesi son hali

Kars Kalesi son hali

Kars Kalesi atında bulunan tarihi Beylerbeyi Sarayı, önünü kapatan okulun yıkılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkacak.

TOKİ Kars projesi için son dakika müjdesi! Sadece bir ilçeye tam 309 yeni konut geliyor!

TOKİ Kars projesi için son dakika müjdesi geldi. Sadece bir ilçeye tam 309 yeni konut geliyor... İşte TOKİ Kars 2023 projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ Kars projesi için son dakika müjdesi! O ilçede tam 327 ucuz konut inşa edilecek!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmayan devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Kars projesinin de ihale tarihini açıkladı. İşte TOKİ Kars projesi detayları...

Dolar ve altın için bu ay son alan aldı! Yatırımcılar gemiyi kaçırmayın zararlı çıkarsınız

Altın ve dolar fiyatları için son kritik seviyeyi Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş açıkladı. Dolar sahaya çıkmaya hazırlanırken altın gerisinde kalacak.

TOKİ Kars Merkez son başvuru tarihi 2022!

TOKİ Kars Merkez son başvuru tarihi 2022 haberimizde yer alıyor. Projede 47 adet konuta yer veriliyor.

Kars Merkez TOKİ son başvuru tarihi!

Kars Merkez TOKİ son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Peki Kars Merkez TOKİ son başvuru tarihi ne zaman? 

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

TOKİ Kars Sarıkamış 1. Etap başvuruları yarın sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın  Kars Sarıkamış Erenler-Tepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap projesi için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Kars'ta son on yılda satılan belediye arazileri mecliste!

Kars'ın Selim ilçesinde bazı belediye çalışanlarının emekliliğe zorlandığı yönündeki iddialar ve son on yılda satılan belediye arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kars TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Kars TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Kars Kalesi ve çevresi hizmet kompleksi olacak!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi ve çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunabilecek tesisler olabilecek aynı zamanda 8 dükkan ve 1 kafeterya ile bir lokantadan oluşan bir hizmet kompleksi olacak." dedi.

Kars Gemli Tabya Butik otel olacak!

Kars Kalesi karşında yer alan ve 46 tabyadan bir tanesi olan Gemli Tabya butik otele dönüştürülecek.

Kars Kalesi son hali Haberi

Kars Kalesi son hali


Kars Kalesi atında bulunan tarihi Beylerbeyi Sarayı, önünü kapatan okulun yıkılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkacak.

Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan ve 1579 yılına Lala Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Beylerbeyi Sarayı, 1828 yılında Osmanlı Rus Savaşı sırasında yıkılmış, günümüze kadar 30 Ekim Ortaokulu arkasında kaldığından dolayı kaderine terk edilmiş vaziyette bulunuyordu.

Kars’a atandığını günden itibaren özellikle tarihi değerlere önem veren Vali Rahmi Doğan, Beylerbeyi Sarayı’nın önünü kapatan ve oldukça eski olan okulu yıkılarak tarihi sarayın ortaya çıkarılması için hazırlattığı projeyi hayata geçirdi.

Osmanlı Mahallesi olarak turizm anlamında Kars’ın vizyonu olması planlanan Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan tarihi yerlerin Kars turizmine kazandırılması için hayata geçirilen proje kapsamında yıkımına başlanan okulun yıkım işlemleri tamamlandıktan sonra Beylerbeyi Sarayı da valilik tarafından onarımı yapılarak koruma altına alınacak.

30 Ekim Ortaokulu’nun hemen...