26 / 04 / 2024

kars kaya merkezi

kars kaya merkezi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi, beyaza büründü. Merkezin 2. etap pistlerinde kar kalınlığı 4 santimetre ölçüldü

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

TOKİ Kars Sarıkamış 316 konut ihalesi bugün!

Kars Sarıkamış Erenler-Tepe Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 316 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi bugün saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ'den Kars Sarıkamış'a 316 yeni konut!

Kars İli Sarıkamış İlçesi Erenler-Tepe Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 316 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 15 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hem kıtaları hem rayları birleştirdi!

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan en önemli hatlardan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolundaki ray açıklığı farkının düzeltilmesi için Kars Lojistik Merkezi'nde Türkiye'nin ilk çift ekartman rayının döşenme çalışmalarına başlandı...

Kars Karakurt Vadisi'nin kaya evleri turizme kazandırılacak! 

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Vadisi'nde bulunan kaya evleri ile peri bacalarını andıran doğal güzelliklerin turizme kazandırılması planlanıyor.

TOKİ Kayaşehir kura sonucu!

TOKİ Kayaşehir 2019 kura sonucu açıklanıyor. Kura çekilişi, projeye başvuru yapan vatandaşlarla birlikte Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde çekiliyor. Peki kimler konut almaya hak kazandı? İşte TOKİ Kayaşehir kura sonucu...

Kars Bülbül Mahallesi'ne imar talebi!

Kars Bülbül Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz yıllarda bir kısmı Şehitler Mahallesine bağlanan kısmını geri istiyor. Bülbül Mahallesi muhtarı Cüneyt Kaya, ''Şehitler Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında imar var ama Bülbül Mahallesinde yok'' dedi.

TOKİ Kars 366 konut ihalesi yarın!

Kars İli, Merkez İlçesi, Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap, 366 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi, 6 Adet Setaltı Ortak Mekan, 1 Adet Camii ve Taziye Evi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kars 366 konut ihalesi 18 Şubat'ta!

Kars İli, Merkez İlçesi, Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap, 366 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi, 6 Adet Setaltı Ortak Mekan, 1 Adet Camii ve Taziye Evi İnşaatları ihalesi 18 Şubat 2019'da saat 14:30'da yapılacak.

İzmit Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezi açıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmit Belediyesi, Ramazan Sarıkaya Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Kars Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Gençlerin çeşitli aktivitelerini gerçekleştirebileceği Kars Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı. 

TOKİ'den Kars'a 366 konut ve 1 ticaret merkezi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kars'ta 366 adet konut ve 1 adet ticaret merkezi inşa edecek.

Kars Lojistik Merkezi 94.3 milyon TL'ye inşa ediliyor!

Kars’ta 94 milyon 300 bin TL'ye inşa edilen Kars Lojistik Merkezi'nde sona gelindi. 300 bin metrekarelik alan üzerine kurulan projenin 30 Ekim'e yetiştirilmesi planlanıyor.

kars kaya merkezi Haberi

kars kaya merkezi

İki gündür etkisini sürdüren yağışın ardından sarıçam ormanları arasında bulunan kayak merkezinin 2. etap pistlerinde kar kalınlığı 4 santimetre ölçüldü.


Mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu KAR-SAR-TUR Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 aydır pistlerde dolgu, bakım ve tesviye işlerinin tamamlandığını, kayak için bütün koşulların en iyi şekilde hazırlandığını söyledi.


İkinci etap pistlerde kar kalınlığının 4 santimetre ölçüldüğünü belirten Özbey, "Bu, sezonun pistlere yağan ilk karı. Yağan kar alt zemin oluşturması açısından bizim için çok önemli. Zaten kaymakamlık, İl Özel İdaresi ve belediyemize ait iş makineleriyle pistlerde muazzam çalışma yaptık. Bu sezon kayak severlerin güvenli, doyasıya kayabilecekleri pistler oluşturduk. Bütün hazırlıklarımız tamamlandı, yeterince kar yağdığında kayak sezonunu açmış olacağız" diye konuştu.


Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Cıbıltepe'de,...