28 / 03 / 2024

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı son durum

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı son durum

Lütfi Elvan, Avrupa’dan Çin’e demiryoluyla kesintisiz taşımacılığın hedeflendiği Kars-Tiflis-Bakü hattının yapımı devam ettiğini ve bu yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Elvan, “İpek Yolu’nu ’İpek Demir Yolu’na dönüştürmüş olacağız" dedi.

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Kanal İstanbul iptal edilmedi! 1 ihalesi iptal!

Danıştay tarafından, Kanal İstanbul geçişi çerçevesinde Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan demiryolu hattının pazarlık usulüyle ihaleye verilmesini hukuka aykırı olarak belirledi ve ihale için iptal kararını verdi.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattına verilen kredinin ayrıntıları!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattı için verilen krediyi kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Demiryolu kredisinin gerçek maliyeti' başlıklı yazısı...

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

"Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapım İşi"nin yaklaşık Değeri 16 milyar 338 milyon 146 bin 708 TL olarak belirlendi.

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

2023'te demir yolu oranı yüzde 60'a ulaşacak! 

Çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2023 yılına kadar demiryolu hattının yüzde 60 oranına ulaşacağını söyledi.

Aksaray-Ulukışla Demiryolu Hattı projesi meclis gündeminde!

Aksaray-Ulukışla Demiryolu Hattı ve Yüksek Hızlı Tren Yolcu Hattı Projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Açıkel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı'nda son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut'u makamında ağırladı.

Nahçivan demiryolu hattı ivedilikle açılacak!

Nahçıvan demiryolu hattının ivedilikle açılacağını kaydeden İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami, "Nahçivan demiryolu hattını bir an önce açmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı son durum Haberi

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı son durum

Ak Parti Antalya milletvekili adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa’dan Çin’e demiryoluyla kesintisiz taşımacılığın hedeflendiği Kars-Tiflis-Bakü hattının yapımı devam ettiğini ve bu yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Elvan, “İpek Yolu’nu ’İpek Demir Yolu’na dönüştürmüş olacağız" dedi.


Antalya’da Kepez ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti yapan Lütfi Elvan, vatandaşlarla sohbet edip problemlerini dinledi, projelerini anlattı. Edirne’den Kars’a kadar yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarının yapımına devam ettiklerini söyleyen Elvan, şu anda Ankara-Sivas hattının yapımının sürdüğünü hatırlattı. Bu yıl Çerkezköy-Kapıkule arasının hızlı tren hattının yapımının ihalesine çıkılacağı bilgisini de paylaşan AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Kars-Tiflis-Bakü hattının yapımı devam ediyor. Bu yıl sonu itibariyle bu hattı tamamlamış olacağız. Londra’dan İstanbul’a, İstanbul’dan Pekin’e kadar uzanan hattı demiryoluyla...