23 / 04 / 2024

karşı bu yaka

karşı bu yaka

Özkoyuncu şirketiyle 60 yıldır demir madeni alanında faaliyet gösteren Özderici ve Koyuncu aileleri Artell Koytur İnşaat ile Anadolu yakasında 300 milyon dolarlık Buyaka konut, alışveriş merkezi ve ofis projesine başladı.

Mirastan mal kaçırma iptal edilir mi? Mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı?

Mirastan mal kaçırma, miras konusunda mirasçıların anlaşmazlığa düşmesi durumunda ortaya çıkar. Bu durumda miras hak sahibi bu konuda harekete geçerek tapu iptal davası açabilir. Peki tapu iptal davası nedir, mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı? İşte mirastan mal kaçırma ile ilgili detaylar…

Artçı depremler büyük depremin şiddetini azaltır mı? Kaç şiddetinde deprem hissedilir?

Artçı depremlerin büyük depremlerin şiddetini azaltma özelliği var mı? Kaç şiddetindeki depremler evi yıkar? bu ve benzeri sorular vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Bitcoin satan Tesla’nın geliri ikinci çeyrekte yüzde 42 arttı!

Şirketin kâr artış hızının bu dönemde yavaşladığı görüldü. Tesla'nın net kârı, ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık yüzde 30 azaldı. Şirketin karı bu yılın ilk çeyreğinde 3,7 milyar dolara ulaşarak rekor seviyeye çıkmıştı.

Bankalardan tüm zamanların en yüksek 9 aylık karı!

Bankacılık sektörünün karı, bu yılın 9 ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 28,8 artarak 46 milyar 254 milyon liraya yükseldi.

Karşıyaka Stadı için mahkemeden müjde!

İzmir'de yapımları yılan hikayesine dönen Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatları son aşamaya girerken, bu konuda en mağdur kulüp olarak kalan Karşıyaka'ya mahkemeden müjdeli haber geldi.

Bankacılık sektörü son 3 yılın en düşük seviyesinde!

Bankacılık sektörünün karı, bu yılın 9 ayında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 12,5 düşerek 36 milyar 152 milyon TL ile son 3 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Karşıyaka Stadı'nın ihalesi bu yıl yapılacak!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Karşıyaka Stadı'nın kulübün geleceği olduğunu söyleyip, ihalesinin yıl sonunda yapılacağını söyledi.

Karşıyaka Eski Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Eski Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yıkımı tamamlanıyor. Yıkılan binanın yerine Sağlık Bakanlığının bu yıl ki yatırım planı içerisine alınan 150 yataklı modern, konforlu ve dijital alt yapıya sahip yeni hastane geliyor.

Karşıyaka ve Göztepe statları hukuki süreçlere takılıyor!

Başbakan Yıldırım, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlarla ilgili tartışmalara ilişkin, "Bu projeler şimdiye kadar bitebilirdi ancak maalesef hukuki süreçlerden dolayı gecikmeler oluyor." dedi.

Karşıyaka ve Göztepe statları için imar uygulamaları yapılmalı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe'de mahkeme kararıyla inşaatları durdurulan statlar için geri çekmeleri gereken bir dava olmadığını belirterek, "Mahkeme kararına dönüşmemiş bir dava varsa, bu davayı çekmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Darbe girişimi İstinyePark'ın ziyaretçi sayısını yüzde 20 düşürdü!

İstinyePark Genel Müdürü Uğur Berk, "Normalde yaz sezonunda toplam ziyaretçimiz içinde yabancıların payı yüzde 30-35'e çıkar.Bu yıl gözle görülür bir düşüş var. Bu da AVM'deki alışveriş hacmini yüzde 20 civarı etkiliyor."

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde çok katlı binalara tepki!

Karşıyaka’da 1965 yılındaki göçlerle birlikte kurulan Cumhuriyet Mahallesi, İzmir’in en güzel manzaralarından birine sahip. Mahalle sakinleri, son yıllarda yüksek katlı binalar artarken kendilerine 2 buçuk kat izin verilmesine tepkili...

karşı bu yaka Haberi

karşı bu yaka

Artell Koytur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Özderici, "Anadolu yakasının 'karşı' diye anılması haksızlık. Burada büyük potansiyel var" dedi.

TÜRKİYE'nin toplam demir ihtiyacının yüzde 20'sini gerçekleştiren 60 yıllık Özkoyuncu Madencilik'in sahipleri Özderici ve Koyuncu aileleri inşaat şirketleri Artell Koytur ile Anadolu yakasında 300 milyon dolarlık Buyaka konut, alışveriş merkezi ve ofis projesine başladı. Artell Koytur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Özderici, Kemerburgaz'da yaptıkları üç projenin ardından Anadolu yakasının en iddialı projelerinden birini gerçekleştireceklerini söyledi.

'KARŞI' DEMEK HAKSIZLIK: Anadolu yakasını sahiplendiklerini ve 'karşı' şeklinde anılmasının haksızlık olduğunu vurgulayan Ali Rıza Özderici, "Bu yaka sahiplenilmemiş. Demografik olarak, gelir düzeyi ve nüfus yoğunluğu olarak neredeyse aynı olmalarına rağmen burası hep karşı yaka olmuş. Yeniliklere sahip olamamış. Avrupa yakası realitesini, Anadolu yakası potansiyelini...