29 / 03 / 2024

karşıyaka kentsel dönüşüm

karşıyaka kentsel dönüşüm

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

Karşıyaka'da hafriyat firması denetimi!

İzmir Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Tuğba Yıldırım, ağır hasarlı binaların yıkım işlerini hayata geçiren hafriyat firmalarının temsilcileriyle buluştu.

Karşıyaka'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka'nın en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Türkiye’nin en yüksek katılımlarından birine sahip kent konseylerinden olan Karşıyaka Kent Konseyini, konseyin başkanı Selman Boyacıoğlu’ndan dinledik.

Muhtar Özay Dağhan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, kentsel dönüşüm rant oyununa döndüğünü öne sürerek, vatandaşları imar düzenlemesi yapılmadan ev ve arsalarını satmamaları konusunda uyardı.

Bingöl Karşıyaka'daki yapıların yüzde 80'i hasarlı!

Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, muhtarı olduğu Karşıyaka Mahallesi dâhil birçok mahallede 'kentsel dönüşüm ve yapılaşma' sorunlarının olduğuna dikkat çekti.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde, heyelan tehlikesi nedeniyle 'Riskli Alan' ilan edilen 26 bin metrekarelik alan için kentsel dönüşüm projesi hazırladı. . Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayından sonra uygulamaya geçecek.

Karşıyaka'daki korsan dönüşümün önüne geçildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldiklerini iddia eden kimliği belirsiz kişiler, 6220 Sokak'ın taş . Cumhuriyet Mahallesi'nde, vatandaşları korkutup evlerini ucuza kapatmak için oyuna başvurduğu ortaya çıktı. Oyunu, Milletvekili Hamza Dağ bozdu...

Hüseyin Mutlu Akpınar: Bina diken değil, ağaç diken başkan olacağım!

Hüseyin Mutlu Akpınar, yüzde 71 'in sırrını sevgi, diyalog, çalışmak ve uyuma bağlayarak ilçenin hemen hemen her yerinde kentsel yenileme yapacaklarını ifade etti. Akpınar, "Bina diken değil ağaç diken bir belediye başkanı olmak istiyorum" dedi.

Karşıyaka Belediyesi kendi imkanları ile kentsel dönüşüm yapan ilk belediye oldu!

İzmir Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi 'nde belediyenin tapulu arazisi üzerine yaptırılan 808 konut ve bölgenin alt yapı çalışmaları 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Hüseyin Mutlu Akpınar: Karşıyaka'da öncelikli hedef kentsel dönüşüm!

CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, seçimleri açık ara farkla kazanacaklarını ve mutlu insanların yaşadığı bir ilçe yaratacaklarını söyledi. Akpınar 'Karşıyaka'da öncelikli hedef kentsel dönüşüm' dedi...

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü'nün kentte yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken, Karşıyaka ilçesinde ortaya çıkan manzara, akıllara durgunluk verdi.

Karşıyaka Deniz Sineması kentsel dönüşüm kapsamında mı?

Sinemanın ve pasajın yıkılmasına karşı mücadele edenlerin başında bulunan pasajın 38 yıllık sakini saatçi Bilgin Dikici, Karşıyaka’da tarihi bir mekanın ‘kentsel dönüşüm’ adı altında ranta kurban edilmeye çalışıldığını söyledi.

Karşıyaka İnönü ve Cumhuriyet mahallelerinin yenilenme planı Büyükşehir'de!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak İnönü ve Cumhuriyet mahallelerini de kapsayan kentsel yenileme projesi hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. Durak: " Proje için gerekli olan jeolojik etüt çalışmaları sürüyor" dedi

İzmir kentsel dönüşümünde kuralar çekildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı protokolle kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanan 1. Etap 330 konut, kura çekimi sonrasında hak sahiplerine verildi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi!

2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm düzenlemesinden sonra 6 Şubat depremleri de dikkate alınarak yeni kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi. Ancak yeni yasanın onaylanmasının ardından tartışmalar devam etti. 

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm krizi! 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde mahalle sakinleri yüzde 45 sosyal donatı istenmesi nedeniyle protesto düzenledi.

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi sevinçle karşılandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum tarafından açıklanan Fikirtepe’deki  kentsel dönüşümün devlet desteğiyle 3 yıl içinde tamamlanacağı duyurusu, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Depreme karşı en büyük önlem: Kentsel dönüşüm!

17 Ağustos depreminin 21. yıldönümü kapsamında konuşan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya,kentsel dönüşümün planlı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapıların oluşabileceğini söyledi.

İzmir Örnekköy 4. Etap kentsel dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 4. kentsel dönüşüm projesi için ihale tarihi belli oldu.  20 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olan ihalenin tahmini bedeli 167 milyon 528 bin 903 TL olarak belirlendi.

İzmir Örnekköy 2.Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri ihaleye çıkıyor!

İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 2. Etap ve 3. Etap kentsel dönüşüm projeleri için ihale tarihi belli oldu. İhalelerin toplam bedeli 349 milyon 890 bin 967 TL olarak belirlendi.

Depreme karşı yapılması gereken tek şey 'kentsel dönüşüm'!

Elazığ depremi sonrasında binaların ne kadar sağlam olduğu tartışılmaya devam ediyor. Depreme karşı yapılması gereken tek şey kentsel dönüşüm, yani depreme dayanıksız binaları yıkıp yerlerine yenilerini yapmak...

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

karşıyaka kentsel dönüşüm Haberi

karşıyaka kentsel dönüşüm

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1 Mart 2021 tarihinde oy birliği ile karar verdiği ‘Ruhsatlı Yapıların Dönüşümünde Karşılaşılan Sorunların Çözümüne İlişkin Usul ve Esaslar’ kapsamında, Karşıyaka Belediyesi tarafından bir plan notu çalışması yapıldı. MedyaEge'de yer alan habere göre; ilçe genelinde ‘Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alan (K)’ sınırlarının belirlendiği çalışma, Karşıyaka Belediye Meclisi’nde onaylandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin de onayı alınarak 19 Ağustos 2021 tarihi itibariyle bir aylık inceleme ve itiraz süreci için askıya çıkarıldı.

Yürütülen çalışmanın, risk grubundaki binaların dönüşümünü hızlandırmayı hedeflediğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu düzenlemeyle, olası afetlere hazırlıklı olunması; yaşanabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi adına çok önemli bir adım atmış olacağız.Plan notunun yürürlüğe girmesinin ardından, risk grubundaki ruhsatlı yapılar hak kaybı olmadan,...