29 / 03 / 2024

karşıyaka köprü projesi

karşıyaka köprü projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasında köprü çalışmalarını yarım bırakınca mahalleli hem çevredeki kötü görüntüye hem de hırsızlara davetiye çıkaran kot farkına isyan etti

Taşköprü TOKİ 2019 başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kastamonu Taşköprü projesi için başvurular bugün itibariyle başladı. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Sivas Karşıyaka Köprüsü 25 milyon liraya yapıldı!

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına başlanılan Karşıyaka Köprüsü'nün bir kısmı tamamlandı. Projenin 25 milyon liraya mal olduğu açıklandı.

Londra’nın 200 milyon sterlinlik bahçe köprü projesi iptal!

Londra’da Thames nehri üzerine inşa edilmesi planlan “Bahçe Köprü” (Garden Bridge) projesinin iptal edildiği bildirildi

Çanakkale Köprüsü Projesi kent ekonomisini canlandırdı!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Köprüsü Projesi ile kent ekonomisinin canlandığını açıkladı.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

Sivas Karşıyaka Köprüsü'nün ihalesi yapıldı!

Sivas Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan yeni köprü için, Muhtar Çetin Aydın teşekkür etti.

Karşıyaka Eski Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Eski Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yıkımı tamamlanıyor. Yıkılan binanın yerine Sağlık Bakanlığının bu yıl ki yatırım planı içerisine alınan 150 yataklı modern, konforlu ve dijital alt yapıya sahip yeni hastane geliyor.

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Konak ve Karşıyaka Tramvayları'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda konforu artırmak ve çevreci toplu ulaşım araçlarını çeşitlendirmek amacıyla yapımına başladığı “Konak ve Karşıyaka Tramvayları Projesi” kapsamında, ilk deneme seferini 28 Aralık’ta gerçekleştirecek.

Malatya'da Yoncalı Köprü Kavşak projesi Meclis'ten geçti!

TOKİ tarafından Malatya’ya yapılan stadyumun teslim tarihinden önce yapılması düşünülen Yoncalı Köprü Kavşak Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından trambüs gerekçesi ile iptal edilmişti. Söz konusu kavşağın yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisinden karar oyu çıktı.

Karşıyaka Opera Binası'nın ihalesi 15 Aralık'ta!

Karşıyaka Belediyesi’nin 2006’da gündeme getirdiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını Senem üstlendiği opera binasının ihalesi 15 Aralık’ta.

Denizli Üçgen Köprülü Kavşakları projesi başlıyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında yapılacak 'Üçgen Köprülü Kavşakları' projesi başlıyor. Tüm hazırlıkları tamamlanan proje için Üçgen Meydanı'ndaki bazı yollar 12 Kasım Cumartesi gecesinden itibaren trafiğe kapatılacak.

karşıyaka köprü projesi Haberi

karşıyaka köprü projesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi yerel seçimler öncesi Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasındaki taş köprüleri yıkarak dere yatakları üzerine yapmaya başladığı 2 metreyi bulan betonarme köprülerin inşaatını yarım bıraktı. İmar planları dikkate alınmadan plansızca yapıldığı iddia edilen betonarme köprüler o günden bugüne faaliyete geçmedi. Köprü için hazırlanan beton bloklar yerel seçimlerde dere yatağının üzerinde konulduğu günkü gibi bırakıldı. Köprü inşaatlarının etrafı ise molozlarla doldu. 


2 metre yüksekliğinde

Köprülerin pislik yuvası haline geldiğini dile getiren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Öncekine göre daha yüksek olan köprü ayaklarının çevredeki apartman girişlerine kadar uzandığını dile getiren vatandaşlar, "Yol ile köprü arasında oluşan kot farkından dolayı mağduruz. Köprülerin sadece görüntü olsun diye yapılmış gibi gözüküyor" dedi. Seçimlere bir iki ay kala başlayan çalışmaların tamamlanmadığını belirten mahalle...