23 / 04 / 2024

Karşıyaka okul yapımı

Karşıyaka okul yapımı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yenilenme gerekçesiyle yıkılan bir okulun tekrar yapılmaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

Karşıyaka'da yıkılan okulun yeniden yapımı meclis gündeminde!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yenilenme gerekçesiyle yıkılan bir okulun tekrar yapılmaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ Karşıyaka'da 331 konutun yıkım çalışmaları başladı! 

Elazığ Karşıyaka Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Elazığ Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler tamamlandı. Firma yetkilileri ve hak sahipleri arasındaki görüşmeler tamamlandıktan sonra, 6 hektarlık alanda yeni binalar yapılacak...

Karşıyaka’da stat krizi! Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan tepkilere yanıt!

İzmir Karşıyaka'da yapımı bir türlü tamamlanamayan stadyum ile ilgili Karşıyaka yönetiminin sert bir dille tepki everdiği Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bir açıklama yaptı.

Karşıyaka Stadı için mahkemeden müjde!

İzmir'de yapımları yılan hikayesine dönen Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatları son aşamaya girerken, bu konuda en mağdur kulüp olarak kalan Karşıyaka'ya mahkemeden müjdeli haber geldi.

Torunlar GYO, İkitelli arsasının arsa payı karşılığı kat yapım sözleşmesini feshetti!

Torunlar GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, İkitelli'deki arsasının kat yapım sözleşmesi feshettiğini açıkladı.

Erzurum'da 8.3 milyon TL'ye kat karşılığı konut yapım işi ihalesi!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kat karşılığı konut, altyapı, ve çevre düzenlemesi yapım işini 8 milyon 353 bin 470 TL'ye ihale edecek. İhale 11 Temmuz 2019 günü gerçekleşecek.

Hazine taşınmazları karşılığında yeni okullar yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile başlattıkları Arsa Karşılığı Okul Yapımı Modeli ile kaynak çeşitliliğini artıracaklarını dile getirdi.

İzmir’in statları yükseliyor!

İzmir’de inşaatı devam eden stat inşaatlarından Göztepe ve Alsancak’ta sorun olmadığını söyleyen İZVAK Başkanı Ali Erten, Karşıyaka’da yapımı duran stat inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka Stadı için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeli haberi verdi. Stat için İmar Barışı kapsamında  "Yapı Kayıt Belgesi" alındığını inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımlarının tescil edildiğini söyledi. 

Karşıyaka'ya alternatif stat projesi!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Karşıyaka'da yapımı düşünülen stat projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükkarcı, Çiğli'de 18 bin kişilik stat projesi çizdirdiklerini söyledi.

Karşıyaka okul yapımı Haberi

Karşıyaka okul yapımı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yenilenme gerekçesiyle yıkılan bir okulun tekrar yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Sertel, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sertel, ''İzmir, Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu, İzmir'in en eski okullarından biri. 450 öğrenci kapasitesi olan ve Karşıyaka İskelesi'ne çok yakın bir konumda bulunan bu okul, 2018 yılında yenilenme gerekçesiyle yıkıldı'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soruları:
1- Yenilenme gerekçesiyle iki yıl önce yıkılan Cumhuriyet İlkokulu'nun yenilenmemesinin gerekçesi nedir? 
2- Okulun yeniden yapımı için gelinen aşama ve ileriye dönük planlar nelerdir? 
3- Yeni okul yapımı için ihale açılmış mıdır? İhale yapıldıysa okul hangi tarihte eğitim öğretime başlayacaktır? 
4- Günümüz itibarıyla İzmir'de yapımı planlanan ve yapımına devam edilen okul...