25 / 04 / 2024

Karşıyaka tramvayı son durum

Karşıyaka tramvayı son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

Karşıyaka Tramvayı Nisan'da hizmete giriyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin iki yakasında yapımı süren tramvay çalışmalarını, hattın 8 kilometrelik bölümünü “yürüyerek” denetledi.

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj!

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye son dokunuşlarını gerçekleştiriyor.

Konak ve Karşıyaka tramvayında çalışmalar hızlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte Konak ve Karşıyaka tramvay çalışmalarını hızlandırdı.

Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferlerine aralık ayı sonunda başlayacak.

Karşıyaka tramvayı yıl sonunda deneme seferlerine başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşıma yeni bir soluk getirecek Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarının yapımı tüm hızıyla sürüyor.

Karşıyaka tramvayında yeni bir adım daha atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Karşıyaka tramvay hattının kilit noktalardan biri olan Koçtaş Kavşağı’ndaki ray döşeme çalışmaları tamamlandı. Şimdi sırada Carrefour Kavşağı var.

Karşıyaka tramvayında önemli viraj!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarında önemli bir eşik daha aşılıyor.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının inşaatı hızlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yaz tatiline girmesi ve trafik yoğunluğunun azalmasıyla birlikte Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarında da vites yükseltecek.

İzmir tramvay projelerinde son durum ne?

İzmir’in ana ulaşım omurgasını raylı sistem ile oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını hızla sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarında büyük aşama kaydetti.

İzmir tramvay projelerinde son durum!

İzmir’in ana ulaşım omurgasını raylı sistem ile oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını hızla sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarında büyük aşama kaydetti. İşte İzmir tramvay projelerinde son durum...

Karşıyaka Tramvayı’nda taş döşeme çalışmaları başladı!

Karşıyaka Tramvayı’nın yapım çalışmalarına aralıksız devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni hayata geçirdiği sistemle kötü hava koşullarında da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Karşıyaka tramvayında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Karşıyaka tramvayında Cuma gününden itibaren ikinci etap çalışmalı başlayacak. Bu kapsamda Cahar Dudayev Bulvarı’nın tramvay yapım çalışması gerçekleştirilecek bölümü olan Atakent Kavşağı’ndan Selçuk Yaşar Sokağı’na geliş yönü trafiğe kapatılacak

Karşıyaka Tramvayı'nın rayları döşeniyor!

Karşıyakalıların heyecanla beklediği tramvay projesi tamamlandığında, ilçedeki trafik yoğunluğu azalacak ve toplu ulaşıma konfor gelecek. Bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek.

Karşıyaka Tramvayı’nda değişiklik!

Karşıyaka Tramvayı için Mavişehir’den start veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Çevre Yolu ile Atakent Kavşağı arasındaki güzergahı “karma trafik” olarak revize etti...

TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi!

TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi ve proje detayları...

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

Karşıyaka Stadı için mahkemeden müjde!

İzmir'de yapımları yılan hikayesine dönen Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatları son aşamaya girerken, bu konuda en mağdur kulüp olarak kalan Karşıyaka'ya mahkemeden müjdeli haber geldi.

Karşıyaka, stat için davayı bekliyor!

20 yıldır yeni stadının yapılmasını bekleyen Karşıyaka, Ocak 2014 ve Haziran 2017'de yapılan iki ihalesi de iptal edilen projede çevre sakinlerinin açtığı son davanın sonuçlanmasını bekliyor. Davanın önümüzdeki aylarda sonuçlanması bekleniyor...

Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişiyor!

İZMİR Şehir Plancıları Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 bin kapasiteyle inşa edilmesi planlanan Karşıyaka Stadı için yaptığı imar planı değişikliğine askı sürecinin son döneminde itiraz etti

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Karşıyaka Yalı Stadı'nda imar sorunu çözülemedi!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düşürülmüş ve imar planı isteği çevrilmişti. Peki, Karşıyaka Yalı Stadı'nda son durum ne?

Karşıyaka tramvayı hizmete açıldı!

İzmir Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı hizmete açıldı.

Karşıyaka tramvayı hizmete açılıyor!

İzmir Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. Tramvay Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek ön işleletme süresince ücretsiz olacak.

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj!

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye son dokunuşlarını gerçekleştiriyor.

Konak ve Karşıyaka tramvayında çalışmalar hızlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte Konak ve Karşıyaka tramvay çalışmalarını hızlandırdı.

Karşıyaka ve Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde ray döşeme çalışmaları bugün başlıyor.

Karşıyaka tramvayı son durum Haberi

Karşıyaka tramvayı son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında yapımına başlanılan Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde öngörülen süre 13 Haziran’da sona erdi.


30 Haziran 2014 tarihinde yer teslimi yapılan ve 1078 gün yapım süresi öngörülen projede firmaya tanınan 3 yıllık süre bitti. 


Şubat 2014'te ihalesi gerçekleştirilen  18 duraklı Konak Tramvayı ile 14 duraklı Karşıyaka Tramvay hattı için 182 milyon 144 bin 261 lira + 69 milyon 153 bin euro teklifle birinci avantajlı firma olan Gülermak İnşaat kazandı. 


30 Haziran 2014'te çalışmalara başlanılan proje için yapılan güzergah değişiklikleri projenin uzamasına neden oldu. 


Karşıyaka Tramvay hattındaki çalışmaları tamamlayan Büyükşehir, geçtiğimiz aylarda Karşıyaka'da yolculu deneme seferlerine başladı. Ama Konak Tramvayı'nda imar planı...