25 / 04 / 2024

Karşıyaka Tramvayı

Karşıyaka Tramvayı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, tramvay projesini eleştirdi. Doğan, şu eleştirilerde bulundu:

Karşıyaka ve Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde ray döşeme çalışmaları bugün başlıyor.

Karşıyaka tramvayında önemli viraj!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarında önemli bir eşik daha aşılıyor.

Çınar Atay, Konak ve Karşıyaka tramvay projelerini değerlendirdi!

Konak ve Karşıyaka tramvaylarına ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlayan şehir plancısı Çınar Atay “imalatına geçilmesi radikal hata, proje kamu yararından yoksun” değerlendirmesinde bulundu

Konak tramvayının çalışmaları hızlandı!

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarında da vites yükseltecek. Konak hattında Şehitler Caddesi'ndeki hat imalatları 20 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Karşıyaka tramvayında son durum ne?

Karşıyaka tramvayı hat döşeme çalışmalarının sahile ulaşması nedeniyle bölgede ağaç tespiti yapan Büyükşehir Belediyesi, tescilli palmiye ağaçlarını koruyarak diğer ağaçları "zarar görmeden taşıma" kararı aldı.

Karşıyaka tramvayında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Karşıyaka tramvayında Cuma gününden itibaren ikinci etap çalışmalı başlayacak. Bu kapsamda Cahar Dudayev Bulvarı’nın tramvay yapım çalışması gerçekleştirilecek bölümü olan Atakent Kavşağı’ndan Selçuk Yaşar Sokağı’na geliş yönü trafiğe kapatılacak

Karşıyaka Tramvayı Projesi için mahkemeye başvuruldu!

Karşıyaka Demokratik Kitle Örgütleri, Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Tramvayı ihalesinin yürütmesinin durdurulması istemiyle İzmir İdari Mahkemesi'ne başvurdu.

Karşıyaka Tramvayı'nın rayları döşeniyor!

Karşıyakalıların heyecanla beklediği tramvay projesi tamamlandığında, ilçedeki trafik yoğunluğu azalacak ve toplu ulaşıma konfor gelecek. Bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek.

İzmirlilerden tramvaya veto!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Konak Tramvayı'nın yol açtığı otopark krizi vatandaşı çileden çıkardı. Kent içi ulaşımı rahatlatmak hedefiyle yola çıkan projeye özellikle Göztepe esnafı tepki gösterdi...

Karşıyaka Tramvayı görücüye çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek tramvay hatlarından, Konak Tramvayı’ndan sonra Karşıyaka Tramvayı da görücüye çıktı. Karşıyaka Tramvay ihalesi 26 Şubat 'ta gerçekleştirilecek...

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Karşıyaka tramvayı hizmete açıldı!

İzmir Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı hizmete açıldı.

Karşıyaka tramvayı hizmete açılıyor!

İzmir Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. Tramvay Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek ön işleletme süresince ücretsiz olacak.

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj!

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye son dokunuşlarını gerçekleştiriyor.

Konak ve Karşıyaka tramvayında çalışmalar hızlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte Konak ve Karşıyaka tramvay çalışmalarını hızlandırdı.

Karşıyaka ve Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde ray döşeme çalışmaları bugün başlıyor.

Karşıyaka Şehit Cengiz Topel'de dükkanlar boşaldı!

Karşıyaka’daki tramvay inşaatı dolayısıyla Şehit Cengiz Topel Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının yol açtığı kriz büyüyor. İşleri bozulan esnaf belediyenin kendilerine cevap bile vermediğini söylüyor.

Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı!

Hat imalatlarının yüzde 95'i tamamlanan Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı. Mavişehir-Bostanlı arasındaki ilk seferin yolcuları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli basın mensupları oldu.

Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferlerine aralık ayı sonunda başlayacak

Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferlerine aralık ayı sonunda başlayacak.

Karşıyaka tramvay durağının uzatılmasına onay!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Karşıyaka Mavişehir'de son bulan tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne uzatılmasıyla ilgili ön projeyi onayladı.

Karşıyaka tramvayı yıl sonunda deneme seferlerine başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşıma yeni bir soluk getirecek Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarının yapımı tüm hızıyla sürüyor.

Karşıyaka Tramvayı Haberi

Karşıyaka Tramvayı

İzmir'in iki ayrı yakasında devam eden tramvay inşaatlarını yerinde inceleyen Bilal Doğan:


"Bostanlı ve Mavişehir trafiğini arap saçına döndüren Karşıyaka Tramvayı'nda yapım çalışmaları büyük ölçüde biterken, Bostanlı'daki köprü inşaatına daha yeni başlanmıştır. İhalesine çıktıktan 1.5 yıl sonra temeli atılan Konak Tramvayı ise adeta yılan hikâyesine dönmüştür. Yüz milyonlarca lira harcanan Karşıyaka Tramvayı projesinde basit köprü inşaatının bile tramvaydan sonraya bırakılması. Konak Tramvayı'nda ise altyapı deplase işinin unutulması acemiliğin göstergesi olmuştur." 


Milliyet...