23 / 04 / 2024

kartal bina çökmesi

kartal bina çökmesi

Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili biri tutuklu 3 sanığın, 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Kartal'daki Uzunlar Apartmanı yıkılıyor!

Kartal'da 6 Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu sokaktaki riskli olduğu değerlendirilen Uzunlar Apartmanı'nda yıkım çalışmaları decam ediyor. 

Kartal'daki riskli binalardan taşınmalar sürüyor!

Beton kalitesinin düşük olması sebebi ile çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde yer alan ve yıkımı planlanan riskli binalardan eşya taşıma işlemleri yoğun bir şekilde sürüyor.

Müteahhitlerden eski binalar için uyarı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, binaların çökmesinde sadece kullanılan malzemenin değil kaçak kat çıkılmasının da etkili olduğunu söyledi ve eski binalar için uyardı.

Kartal'da Yunus apartmanı da yıkıldı, sırada Bahar apartmanı var!

Kartal’da çökerek 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’ndaki enkaz kaldırma çalışmaları sırasında çökmenin eşiğine gelen Yunus Apartmanı’nın yıkımına başlanmıştı ve yıkım çalışmaları bugün tamamlandı. 

Kartal'da çöken binanın yanındaki Yunus Apartmanı yıkılıyor!

Kartal’da çöken ve 21 cana mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’nın yanında bulunan Yunus Apartmanı da göçme tehlikesi nedeniyle yıkılıyor.

Ömer Çelik'ten kentsel dönüşüm vurgusu!

Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Kartal’da çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor!

Kartal’da çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında kimsenin kalmamasının ardından, enkaz kaldırma çalışmaları sabah saatlerinde de aralıksız sürüyor. 

Kartal'da çöken binada yaralananlardan 2'sinin durumu ciddi!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, "Hastalarımızın 7'si yoğun bakımda yatıyor, bunlardan 2'sinin durumu oldukça ciddi. Diğer 5 hastamızın durumu daha iyiye gidiyor." diye açıklama yaptı. 

Kartal'da çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısı 16'ya yükseldi!

Kartal'da çöken binada çalışmaların devam ettiği noktada açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşamını yitirenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı....

Kartal'da çöken binada 14 kişi hayatını kaybetti!

Kartal'da çöken bina hakkında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Şu ana kadar 14 vatandaşımızı kaybettik. 14 vatandaşımızı da bu göçükten, enkazın altından Allah'a şükürler olsun ki sağ çıkarabildik" dedi...

Kartal Belediyesi'nden çöken bina açıklaması!

Kartal Belediyesi, Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Kartal'daki enkazdan 45 saat sonra bir kişi çıkarıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken binanın enkazından 16 yaşındaki bir gencin kısa süre önce kurtarıldığını açıkladı.

Kartal'daki binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da 6 Şubat Çarşamba günü çöken binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Armoni Bina Tesis Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Armoni Bina Tesis Yönetim Limited Şirketi bugün KArtal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Duygu Önalan tarafından kuruldu.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Kartal'da madde bağımlılarına mesken olan metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlikeli olan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, örnek bir çaba göstererek Yukarı Mahalle Ekim Sokak’ta yer alan metruk bir binayı yıktı. 

Kartal'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi ekipleri Yunus Mahallesi'nde daha önce yangında hasar gören 2 katlı metruk binanın yıkımı gerçekleştirdi...

İki Aslan Bina Yönetimi İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kartal Şubesi açıldı!

İki Aslan Bina Yönetimi İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kartal Şubesi 80 milyon TL sermaye bedeli ile Ayşegül Tiftak tarafından kutuldu.

Kartal Hürriyet Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi Hürriyet Mahallesi'nde yer alan metruk binayı yıktı.

Kartal'daki 101 riskli metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi, vatandaşlara ve çevreye risk oluşturan metruk binalar ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu alınan binaların yıkımını gerçekleştirdi. Bölgede bulunan 101 riskli metruk bina yıkıldı.

Kartal'daki 2 bina boşaltıldı!

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi, Düzey Sokak'ta yer alan Irmak Apartmanı’nın otoparkına ait istinat duvarının çökmesinden sonra bölgede yer alan 2 bina boşaltıldı.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı bölgesindeki kentsel dönüşüm tamam!

TOKİ Başkan Yardımcısı Mustafa Sungur, "Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi meydana geldikten sonra, 33 gün sonra yapım ihalemizi gerçekleştirdik. Martta inşaatına başladığımız projeyi 8,5 ay sonra tamamlayarak ay sonu itibarıyla hak sahiplerine teslim etmiş olacağız" dedi...

kartal bina çökmesi Haberi

kartal bina çökmesi

Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili dava da tutuklu 3 sanığın, 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı.

Hürriyet Gazetesi'nden Aziz Özen'in haberine göre; Sanık inşaat teknikeri Arzu Keleş Baran diğer sanık Suzan Çayır’ın sahibi olduğu Sanem Mimarlık’ta yapı ressamı stajyeri olarak çalışmaya başladığını belirtti. 

Baran, şu açıklamalarda bulundu:  “Bu bina 1992’de yapılmış ama benim bilgim dahilinde değil. Yapı ruhsatındaki imza bana ait değil. O zaman ben 17 yaşındaydım.”

İnşaatın teknik uygulama sorumlusu tutuklu sanık Mimar Uğur Mısırlıoğlu ise “Ofisin tüm yetkilisi ve sahibi Suzan Çayır’dı” ifadelerini kullandı.

Kartal'daki çöken bina davası Eylül'e...