25 / 04 / 2024

kartal deprem çalışmaları

kartal deprem çalışmaları

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. 

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların teslimi için çalışmaların hızlandırılacağını ve depreme dayanıklı konutlar için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini belirtti.

Depremzedeler için istihdam çalışmaları başladı! 'Deprem İstihdam Seferberliği' projesi hayata geçti!

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 10 ili de derinden etkiledi. Bu illerdeki vatandaşlar için istihdam çalışmaları başladı. İşte detaylar!

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. 

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde Bayraklı ve Bornova’da 488 ağır hasarlı binanın daha yıkımı başladı.

kartal deprem çalışmaları Haberi

kartal deprem çalışmaları

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka "Kartal Türkiye’ye örnek olacak" başlıklı yazısında ilçe genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Aka yazısında Yüksel'e "Deprem tehlikesi altındayız. Peki, Kartal Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları ne aşamada?" sorusunu yöneltti. Yüksel soruya şu şekilde yanıt verdi: 

Geçtiğimiz 2019 Ekim’inde hepimizi etkileyen 6 şiddetinde bir deprem yaşadık. Depremi yaşadığımız günlerde belediye olarak 7/24 teyakkuz halinde olduk. Komşularımıza teknik ve psikolojik danışmanlık yaptık. Binalarında tehlike olan onlarca aileyi deprem günlerinde otellerde misafir ettik. 20 mahallede güvenlikli yerlerde konuşlandırdığımız Afet konteynerlerinin içerisindeki eksik malzemeleri tamamladık.

2019’un Ekim ayından bu yana riskli yapı tespit raporu yapılan bina sayısı 784 adet, bunun 130’ünün tarafımızca iş ve işlemleri resen başlatıldı. Süreci içerisinde ise, daha önce riskli yapı tespiti yapılan binalar da...