23 / 04 / 2024

kartal kensel dönüşüm projesi son durum

kartal kensel dönüşüm projesi son durum

555 hektarlık alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve çizimini dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in yaptığı 'Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi' mahkemelik oldu.

Kartal'ın dönüşümünün yapılabilmesi için hiçbir problem kalmadı!

Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak, Kartal bölgesindeki en sorunlu ve problemli alanın artık yeşil alanları ve yollarıyla birlikte dönüşümünün tamamlanabileceğini belirtti ve hiçbir engel kalmadığını ifade etti.

Kartal Orhantepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atıldı!

Kartal Orhantepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. 

Mese Asfalt İnşaat Nakliyat Ve Geri Dönüşüm Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mese Asfalt İnşaat Nakliyat Ve Geri Dönüşüm Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kartal’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Memik Şivğan tarafından kuruldu.

Cs Geri Dönüşüm Hurdacılık İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cs Geri Dönüşüm Hurdacılık İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal’da 700 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Köse  tarafından kuruldu.

Kartal Esentepe kentsel dönüşüm projesi için müjde geldi!

İstanbul'un Kartal ilçesinde 301 dairelik kentsel dönüşüm projesi 6 yıldır yarım kalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un devreye girmesiyle sorun çözüldü. 

Etkili kentsel dönüşüm için ortak bir model oluşturulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetler yükseldi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuyla ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Göksel, bütün kamu kurumlarının buluşarak ortak bir model hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kartal'da kentsel dönüşüm ile 4 bin 60 yapı yıkıldı!

İstanbul Kartal Belediyesi, ilçe genelinde devam ettiği kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 4 bin 60 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Volars Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi kuruldu!

Volars Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Arslan tarafından kuruldu.

Gökhan Yüksel: Konumuz deprem dönüşümü olmalı!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Toplantısı’nda kentsel dönüşüm süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yüksel; “En önemli konumuz deprem dönüşümü olmalı” dedi.

Hırsızlar Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarını hedef aldı!

Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarında bulunan binalarda hırsızlık yaptığı ortaya çıkan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Kartal'daki dönüşüm konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm alanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'daki dönüşüm kapsamında da yıl sonuna kadar hak sahibi vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

İstanbul Kartal’da çöken binanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı kentsel dönüşüm süreci hız kazanacak.

kartal kensel dönüşüm projesi son durum Haberi

kartal kensel dönüşüm projesi son durum

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye meclis üyesi İbrahim Doğan, Ocak 2009'da hayata geçirilmesi planlanan 10 milyar dolarlık projenin iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Doğan geçtiğimiz hafta mahkemeye verdiği dilekçede belediye meclisinden geçen 389 sayılı kararla kesinleşen planın yasalara, hukuk ilkelerine, İmar Kanunu'na, imar ilkelerine aykırı yapıldığını iddia etti. Mevcut planlı bölgelerin "1/5000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı" ile birlikte plansız alana alındığını savunan Doğan, 1972-1973 Kartal nazım imar planlarına göre ruhsat ve iskânlı yapıları bulunan vatandaşların bu haklarının söz konusu planla birlikte ortadan kaldırıldığını iddia etti. Dava dilekçesinde, "Planın şehircilik ilkeleri, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırı olduğu ilgili kanun ve yönetmelikleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü...