29 / 03 / 2024

kartepe Acısu Yağmursuyu Hattı

kartepe Acısu Yağmursuyu Hattı

İSU Genel Müdürlüğü, bölgenin yüzey suları ile yağmursularını toplayarak uzaklaştırmak için Kartepe Acısu Fatih Mahallesi Yağmursuyu Hattı projesi hazırladı. İhale sürecinin ardından yağmursuyu hattı çalışmalarına bir süre önce başlanıldı.

Yaşar Arslan kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yaşar Arslan kimdir? Yaşar Arslan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Yaşar Arslan Ne iş yapar? Yaşar Arslan Nereli?  İşte Yaşar Arslan'ın hayatına dair merak edilenler.

Futures İnvestment Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Futures İnvestment Turizm Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Gülçin Acısu tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Unkapanı Yağmursuyu Tüneli çalışmalarını incelediği sırada gazetecilerin Kanal İstanbul Projesine dair yönelttiği sorularını cevapladı.

Oluşum Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Nurol Şubesi açıldı!

Oluşum Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Nurol Şubesi bugün Bağcılar'da 2 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Acısu tarafından açıldı.

Fcs Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Fcs Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emine Acısı, Emre Acısu, Ender Erat ve Haşim Acısu ortaklığında kuruldu.

Fcs Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Fcs Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emine Acısı, Emre Acısu, Ender Erat ve Haşim Acısu ortaklığında kuruldu.

Kayhan Türkmenoğlu: Van'da binlerce konut yapılarak insanlar sıcak yuvalarına kavuşturuldu!

AK Parti Van 7. Olağan İl Kongresinde mevcut başkan Kayhan Türkmenoğlu, yeniden il başkanlığına seçildi. Türkmenoğlu, "Van'da yaşanan 2011 depreminde büyük acılar yaşadık. Binlerce konut yapılarak insanlar sıcak yuvalarına kavuşturuldu. Yapılan yatırımlarla Van yeniden ayağa kaldırıldı" dedi.

GYODER’den İzmir depremi açıklaması!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, İzmir depremi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Daha büyük acılar yaşamamak için depreme karşı tüm önlemleri almalıyız” ifadelerini kullandı.

Tudors 2023’te mağaza sayısını 500’e çıkaracak!

2020 hazır giyim sektörü için önemli hedeflerinin olduğu ve önceden planlamalarını yaptıkları bir sene yaşadıklarına dikkat çeken Tudors CEO'su Yaşar Ayaydın, pandemi sebebiyle hedeflerin sekteye uğradığını dile getirdi. Ayaydın, 2023’te mağaza sayısını 500’e çıkaracaklarını belirtti.

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Tudors 4 yeni mağaza açacak!

Tudors CEO’su Yaşar Ayaydın yaptığı açıklamada, yurtiçinde bu ay dört yeni mağaza açmayı planladıklarını söyledi.

Tudors'un 2023 hedefi 500 mağazaya ulaşmak!

Tudors Gömlek CEO’su Yaşar Ayaydın, "2020 yılının sonunda mağaza sayımızı 275’e çıkarmayı planlıyoruz. 2023 yılı hedefimiz ise 250'si yurtdışında olmak üzere 500 mağazaya ulaşmak" dedi...

Polatlı Ticaret OSB'de 26.9 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, yol, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve kamera sistemi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini 26 milyon 969 bin 500 TL'ye ihale edecek.

kartepe Acısu Yağmursuyu Hattı Haberi

kartepe Acısu Yağmursuyu Hattı


Geçtiğimiz yılın Ekim ayında yaşanan sağanak yağmurda Acısu bölgesinde birçok ev ve işyeri sular altında kalmıştı. İSU Genel Müdürlüğü, bölgenin yüzey suları ile yağmursularını toplayarak uzaklaştırmak için Kartepe Acısu Fatih Mahallesi Yağmursuyu Hattı projesi hazırladı. İhale sürecinin ardından yağmursuyu hattı çalışmalarına bir süre önce başlanıldı.


YATAY SONDAJ ÇALIŞMASI


Proje kapsamında Acısu’nun üst kısımlarından gelen suları toplamak için Sapanca yolunun altından 1600 mm çapında boru kullanılarak 100 metre uzunluğunda yatay sondaj çalışması yapılacak. Yolun paralelinde 2000 mm çapında beton boru kullanılarak alınacak sular Fatih Mahallesinin fındıklık bölgesinden 1600 mm çapında boru ile Derbent deresine aktarılarak uzaklaştırılacak. Toplam 814 metre uzunluğunda yağmursuyu hattının inşa edileceği projede, yüzey ve yağmursularını uzaklaştırmak için ayrıca yağmursuyu terfi merkezi de inşa edilecek. Derbent deresinde 45 metre ıslah...