26 / 04 / 2024

kaş imar planı

kaş imar planı

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Kaş'ın imar planına bir yürütmeyi durdurma kararı daha!

Antalya'nın Kaş ilçesinde, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın iptal edilmesi amacıyla Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve 31 vatandaş amacıyla açılan davaya bakan Danıştay Dava İdareleri Kurulu yeni bir dava açtı.

Kaş için hazırlanan imar planı mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesi için hazırlanan imar planı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kaş imar planı için yeni bir dava daha!

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Kaş Gömbe Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

KAŞ Belediyesi'nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Kaş imar planı değişiklikleriyle gündeme geliyor!

Kendine has doğal yapısıyla Antalya'nın doğal cenneti olan, 60 bin civarında nüfusuyla son yıllarda tatilcilerin gözdesi konumundaki Kaş, yapılması planlanan havaalanı ve imar plan değişiklikleriyle gündeme gelmeye başladı.

Kaş ve çevresinde acilen imar düzenlemesine ihtiyaç var!

Kaş Kent Konseyi Nisan ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda özellikle 2/B alanlarının imara açılması, kaçak yapılaşmanın önlenmesi, toplumsal kaosun önlenmesi hususunda yetkili mercilere tavsiyede bulunulması karara bağlandı.

Kaş'ın 25 binlik imar planında sular durulmuyor!

Kaş Koruma Platformu Sözcüsü Nermin Bayçin, 25 binlik imar planıyla Kaş’ın adeta ranta kurban edildiğini belirterek, “Belli ki bu planlama masa başında yapılmış” dedi.

Mehmet Tunçer: Kaş imar planını aklım almıyor!

Türkiye'nin önde gelen şehir plancılarından Prof. Dr. Mehmet Tunçer, 7 bin nüfuslu Kaş'a 38 bin nüfusun nasıl yerleştirildiğini aklının almadığını söyledi.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Topkapı 29'un satış ofisinin imar planı değiştirildi!

‘Topkapı 29’ ismiyle hayata geçirilen konut projesine ait satış ofisi kaçak çıktığı ileri sürüldü. İBB’nin yıkım kararı 4 defa yargıda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, imar planını değiştirdi ve binaya onay verdi.

Esra Akkaya: Bodrum’un imar planı şimdi mi aklınıza geldi?

Oyuncu Esra Akkaya, Bodrum’da yaşayanların başka şehirlerden gelenlere tepki göstermesini eleştirdi. Akkaya, ''Bodrum’un imar planına sadık kalmayıp, bunca evin yapılmaması gerektiği şimdi mi aklınıza geldi?'' ifadelerini kullandı.

Beykoz'a imar planı müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz'a imar planı müjdesi verdi. Beykoz'da kaçak imar hareketi olmayacağını söyleyen Aydın, imar planlarına sağlıklaştırma ve tadilat imkanı vereceklerini söyledi. 

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Kaş için hazırlanan imar planı mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesi için hazırlanan imar planı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kağıthane Yahya Kemal Tünel Projesi imar planı askıda!

Kağıthane İlçesi, Yahya Kemal Tünel Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Kaş imar planı için yeni bir dava daha!

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Eyüpsultan-Kağıthane Tem Otoyolu kavşak projesi imar planı askıda!

Eyüpsultan - Kağıthane Tem Otoyolu Hasdal Bölge Önü Kavşağı Projesine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Uzungöl'de imar planı gecikti!

Trabzon’un turizm merkezi Uzungöl’ü ‘koruma imar planı’nı mahkeme iptal etti. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “İmar planı gecikince vatandaş kaçak yapıya yöneldi” diye açıklama yaptı. 

Kağıthane Çağlayan Mahallesi imar planı askıda!

Kağıthane Çağlayan Mahallesi 1963 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Kağıthane Merkez Mahallesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kağıthane İlçesi, Merkez Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar planı askıya çıktı..

Kağıthane Sanayi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Kağıthane İlçesi'ne bağlı Sanayi Mahallesi'ndeki bazı parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı..

kaş imar planı Haberi

kaş imar planı

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi, Peyzaj Mimarları Odası, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği’nin yeni statülerin iptal edilmesi için 2018 yılında açılan davada yeni koruma statülerini 5 Haziran 2020’de oybirliğiyle iptal etti. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; ikinci bilirkişi heyeti raporu da dikkate alınarak verilen ve geçtiğimiz günlerde taraflara iletilen mahkeme kararında özetle şu tespitler yapıldı:

“Kaş, Yeşilköy, Fırnaz Koyu ve Çevresi Doğal Sit alanının tek bir araştırma konusu yapılması sonucunda hazırlanan Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporunda yer verilen tespit ve değerlendirmeler esas alınmak suretiyle, doğal sit alanlarının sınırlarının ve sit sınıflandırmasının değiştirilerek daha önce 1. derece doğal sit alanı statüsünde bulunan alanın kesin korunacak hassas alan, nitelikli koruma alanı ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı...