18 / 04 / 2024

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkule Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını dönemini en başarılı şekilde yöneten ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, günlük sıfıra yakın vaka sayılarıyla virüsten kaçanların gözdesi oldu.

Kıbrıs'ta kaçak otelin yıkımı yargıya taşındı!

Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Kaya Grup'un Karaoğlanoğlu’ndaki eski Zeyko Yağ Fabrikası’nın yerine inşa ettiği otelin son katının yıkılması kararına uyulmadı. Dün yargı süreci başlatıldı.

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu TBMM'de!

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Kıbrıs İskele Boğazı'ndaki kaçak yapılar yıkılmalı!

Kıbrıs İskele Kurumsallaşma Platformu dönem başkanı Mustafa Bayramoğlu, “İskele Boğazı’ndaki sahil işgalinden kaynaklanan, mahkeme yıkım kararı olan yerin mühürlenmesi” ile ilgili dün basında çıkan haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı var!

Kıbrıs'ta 300'e yakın kaçak emlakçı olduğunu belirten Hasan Sungur ülkede emlak sektörünün sorunlarının nasıl çözüleceği yönünde kapsamlı bir çalışmanın sonuna geldiklerini ifade etti.

Kıbrıs Altınok Öz Parkı açıldı!

Kardeş belediye Kıbrıs Esentepe Belediyesi tarafından yapılan ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isminin verildiği park, görkemli bir törenle açıldı.

Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu!

Kıbrıs Developments'ın 30'uncu yıl özel projesi Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu. Milos Park Homes'un iş sağlığı ve güvenliği süreci, örnek olarak gösterildi. İşte detaylar..

Kıbrıs Girne Üniversitesi'ne yurt inşa edilecek!

Yapılacak yurt inşaatı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Zeytinlik’i yutacak. İnşaat 1500 nüfuslu köyün yüzde 30’una denk geliyor. Zeytinlik sakinleri betona direniyor

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kıbrıs 16dört16 yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor!

Kıbrıs emlak sektörü yeni bir konseptle tanışacak. Girne'de yükselen Milos Park Homes projesi, bu kez yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor. İşte 16dört16 kod adlı projenin detayları..

Salamis Park, Kuzey Kıbrıs'ın yeni yaşam alanı!

Akol Group’un inşa ettiği Salamis Park, Kuzey Kıbrıs’ın yükselen değerlerinden olan Gazimağusa’nın Yeniboğaziçi bölgesine artı bir değer ve yeni bir yaşam tarzı getiriyor. Akol Group, aynı zamanda bir yaşam tarzı inşa ediyor.

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin Nisan sayısı yayında!

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, Nisan ayını yatırım başlıklarıyla karşılıyor. Cityscape Turkey’de yoğun ilgi gören KKTC emlaklarıyla ilgili görüşler, yorumlar ve eleştiriler Ekonomi Kıbrıs Prestige’de...

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu Haberi

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu



CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kök sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi.


Kök önergesinde "Tamamlandığında 35 170 dekar tarım alanını sulayacak olan Kaş Kasaba Kıbrıs Barajının temel atma töreni 16.04.2016 tarihinde yapılmış, 45 milyon TL'ye mal olması planlanan baraj tamamlandığında ülke ekonomisine yıllık 80 milyon TL katkı sağlayacağı, barajın kendini 6 ay gibi kısa sürede amorti edeceği ifade edilmiştir. Ancak barajın yapılmasına katkı verdiği halde bölge halkının yapılacak barajın istimlak çalışmaları hakkında yaptığı başvurulara bu güne kadar cevap verilmemiştir." dedi.


"DSİ 13.Bölge Müdürlüğü 133. Şube Müdürlüğü tarafından ICC Grup İnşaat Ltd.Şti. firmasına ihale edilen baraj inşaatının şantiyesi çalışmaları ve tabelası...