28 / 03 / 2024

kat bahçesi nedir

kat bahçesi nedir

Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla kat bahçeleri yapılıyor. Peki, kat bahçesi daireye özgülenir mi? Yoksa kat bahçesi ortak alan mı?

Kat bahçesi nedir?

Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan kat bahçeleri, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat bahçesi nedir? Kat bahçesi nasıl yapılır?

Bahçe nedir?

Bahçe nedir? Bahçe çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konutta yeni moda kat bahçeleri!

Son dönemlerde yeni bir kavram girdi hayatımıza. Bu öyle bir kavram ki, şehir hayatınm dikey büyümesini sürdürürken, insanların olabildiğince açık havadan ve yeşilden faydalanmasını sağlamayı amaçlıyor. Adı, kat bahçeleri

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

Zeytinburnu Millet Bahçesi 14 Ekim'de açılacak!

İstanbulluların merakla beklediği Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin resmi açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 14 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.

Çanakkale'de 3 millet bahçesi inşa ediliyor! 

Çanakkale'de Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte devam eden millet bahçesi ve diğer yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ümraniye Millet Bahçesi resmen açıldı!

Merakla beklenen Ümraniye Millet Bahçesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Ümraniye Millet Bahçesi resmen açılıyor!

Merakla beklenen Ümraniye Millet Bahçesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla resmen açılıyor...

Ankara AKM Millet Bahçesi açıldı!

Ankara'da inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. 

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi 25 Ağustos'ta açılıyor!

Bitlis halkının merakla beklediği projelerden biri olan Ahlat Millet Bahçesi hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan millet bahçesi 25 Ağustos'ta hizmete açılacak. 

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022'de hizmete açılacak!

Sincan Belören Millet Bahçesi'nde "Millet Bahçeleri İlk Fidanla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belören Millet Bahçesi'nin önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyledi. 

Şile'ye millet bahçesi müjdesi!

Şile Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan Şile Değerlendirme Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şile'de inşa edilecek millet bahçesi için müjde verdi. 

Kocaeli'de 9 millet bahçesi inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katıldı. Kurum kentte 9 millet bahçesi inşa edildiğini dile getirdi. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2022'de yeni yapılacak modern sanayi sitesine taşınmasına ilişkin konuştu. Demir, mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağını belirtti.

kat bahçesi nedir Haberi

kat bahçesi nedir

Kat bahçesi daireye özgülenir mi?

Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla kat bahçeleri yapılıyor. 


Bu alanlar binanın cephe veya cephelerinde uzunluğu 3 m.’den az olmamak şartı ile her biri en az 10 m² olan, binanın katlarında yer alan ve aynı zamanda kış bahçesi olarak da kullanılabiliyor.


Bulunduğu katın emsale dahil alanının toplam %20’sini geçmemek koşuluyla kat bahçeleri emsale dahil edilmiyor.


Bir bağımsız bölümün net alanına dahil edilmeyen kat bahçesi, bağımsız bölümün brüt alanına dahil ediliyor. 


Kat bahçeleri, 1 Haziran 2013 tarihi itibariyle İmar Yönetmeliği kapsamında değerlendiriliyor. Bu yönetmelik esaslarına göre, kat bahçesi daireye özgülenir mi? Kat bahçesi ortak alan mı?


Kat bahçesi ortak alan veya bağımsız bölüme ait olabiliyor. Böylece kat bahçelerine eskiden ortak...