26 / 04 / 2024

kat irtifakı dilekçesi başvurusu

kat irtifakı dilekçesi başvurusu

İnşaat çalışmaları tamamlanmamış veya henüz inşaat çalışmalarına başlanmamış yapılar için kat irtifakı alınabiliyor. Kat irtifakının alınabilmesi için dilekçe yazılıp başvuru yapılması gerekiyor.İşte,kat irtifakı başvuru dilekçesi 2015!

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin uygulanmasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebi ile sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi eksik ifa dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri gecikme nedeniyle, yaklaşık bedelin aşılması, inşaatın kusurlu ya eksik ifa şeklinde olması durumlarında fesh edilebiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi eksik ifa dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptali dava dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yer alan hükümlere taraflardan birinin uymaması halinde dava açılabiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptali dava dilekçesi!

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

Kapıcı dairesi tahliye dilekçesi!

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmamak ile birlikte; kapıcıya konut verilmişse verilen bu konutun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanıyor. Peki, kapıcı dairesi tahliye dilekçesi nasıl yazılır?

Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat mülkiyeti tapusu almak için maliklerin bir dilekçe ile Tapu Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. İşte kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015..

İrtifak hakkı talep dilekçesi örneği!

Taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine yararlanma sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı için il deftardarlıklarına başvuru yapılması gerekiyor. İşte, irtifak hakkı talep dilekçesi!

İrtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

İrtifak hakkı genel olarak, tescilin terkini veya yüklü ya da yararlanan taşınmazın yok olmasıyla sona ermiş oluyor. İrtifak hakkı tesisi için dava açılabiliyor. İşte, irtifak hakkı tesisi dava dilekçesi!

Kat irtifakı başvuru dilekçesi!

Bir taşınmaz mal için kat irtifakı tapusu alınabiliyor. İnşaat çalışmaları devam eden bir bağımsız bölüm için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvurulması gerekiyor. İşte kat irtifakı başvuru dilekçesi..

Kat mülkiyeti başvuru dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten ve iskan izni alınan bir taşınmaz malın bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti başvuru dilekçesi...

Apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği!

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirmek ile mükellef olan apartman yöneticisi isterse bu görevinden istifa edebiliyor. İşte apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği..

Kat malikleri kurulu kararına itiraz dilekçesi!

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak aykırı oy kullanan her kat maliki bir dilekçe ile sulh mahkemesine iptal davası açabiliyor. İşte kat malikleri kurulu kararına itiraz dilekçesi..

kat irtifakı dilekçesi başvurusu Haberi

kat irtifakı dilekçesi başvurusu

Kat irtifakı başvuru dilekçesi 2015!

Kat Mülkiyeti Kanununa göre bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için kat irtifakı kurulabiliyor.,


Kat irtifakı için bir dilekçe ve gerekli belgeler ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor.Dilekçede onayı istenen kat irtifakı projesinin adres, mimari proje, yönetim planı ve bağımsız bölüm listesine yer veriliyor.


Kat irtifak almak için gerekli belgeler:

1. Dilekçe (Tapuda adı geçen maliklerin imzası ile=

2. Tapu fotokopisi

3. Ruhsat fotokopileri

4. 1 adet belediye onaylı mimari proje ile 2 adet mimari proje 




Belediye kat irtifakı dilekçe örneği..


............... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA.............


........ Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına...