29 / 03 / 2024

kat malikleri arası anlaşmazlık

kat malikleri arası anlaşmazlık

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper, çatıya çanak anten koyan okurunun sorusunu yanıtlıyor. İşte o yazı!

Kat mülkiyeti ile kat irtifakı arasındaki fark nedir?

Mülk sahibi olanları ilgilendiren konulardan biri de kat mülkiyeti ve kat irtifikadır. Bu iki kavram birbirinden bazı noktalarla ayrılmıştır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı neyi ifade eder ve arasındaki farklar nelerdir? İşte kat mülkiyeti ve kat irtifakı ile ilgili bilgiler...

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Apartmanlarda bahçe kime aittir?

Apartmanlarda ortak kullanım alanları hususu bazen sorun teşkil edebiliyor. Apartmanlardaki kat malikleri arasında en çok tartışma ise ortak bahçe kullanımı konusunda yaşanıyor. Peki, apartmanlarda bahçe kime aittir? İşte tüm merak edilenler...

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Çatı katı daire büyütülürken diğer kat malikleri bedel isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Çatı piyesli meskenim var ve bu yerimi büyütmek istiyorum. Belediye izin veriyor ama kat malikleri izin vermiyor. Metrekare başına 2.000 lira istiyorlar. Bu yasal mı?" sorusunu cevapladı.

10 maddede site kat malikleri kurulları kararlarına itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site kat malikleri kurulları kararlarına itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat malikleri kurulu konferans yöntemiyle toplanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Birkaç yıldır binamızın yöneticiliğini yapıyorum. Bu yıl pandemi nedeniyle toplanamadık ancak ben video konferans yoluyla toplantı yapmayı teklif ettim. Bu dönemde video konferans yöntemiyle kat malikleri kurulu toplanabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Kat malikleri toplantılarına Kovid-19 ertelemesi!

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde Beşiktaş ilçe hıfzıssıhha meclis kurul kararı ile kat malikleri toplantısının ertelenmesini kaleme aldı.

Kat malikleri toplantısı ertelenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

İşte 10 adımda Fikirtepe Kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2010'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle yeterli miktarda ilerleyemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamlayacak.

kat malikleri arası anlaşmazlık Haberi

kat malikleri arası anlaşmazlık


Bu yılın başında çanak antenlerin kaldırılması için karar almıştık ancak kimse kaldırmadı. Ne yapabiliriz? 


Çanak antenler iki alana monte ediliyor, çatılara veya daha kötüsü binanın cephesine. Çatılara monte edilenler çatıda tahribata yol açıyor. Cepheye monte edilenler ise felaket bir görünüm sergiliyor. Üstelik bina cephesinde de önemli tahribata neden oluyor. Bir zamanlar TV yayınlarının sınırlı imkanlarla yapıldığı dönemlerde çatılara altı metre hatta çukur semtlerde 12 metre yüksekliğinde direkler dikilip anten üzerine monte edilirdi. 10 daireli bir binada o çatının halini düşünebiliyor musunuz? 


10 daire birden anten koyduğunda çatıda tam kırk tane delik demekti. Çünkü aynı direğe anten takılmıyordu, kötü etki yaptığı söyleniyordu. Bu tarihlerde Yargıtay “Çatı ortak yerdir, her kat malikinin hakkı vardır, anten de koyabilir” gibi bence yanlış bir karar verdi....