09 / 05 / 2024

Katar müteahhitlik işi

Katar müteahhitlik işi

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında gösterilen Katar, müteahhitlere iş kapısı oldu. Parekende, turizm ve inşaat sektöründe pazarı bulunan Katar yatırımcılar için en cazip yer oldu...

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de W. Alı Husseın Al-Yaqoob ve Özgür Oral ortaklığında kuruldu.

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de W. Alı Husseın Al-Yaqoob ve Özgür Oral ortaklığında kuruldu.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022!

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2022 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ, bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yurt dışı müteahhitlik projeleri 2021'de 20 milyar doları aşacak!

Geçtiğimiz sene sert bir şekilde düşüş gösteren yurt dışı müteahhitlik işleri miktarı, 2021 yılında toparlandı ve tekrar 20 milyar doların üzerine ulaştı. Kasım sonu itibariyle Türk müteahhitler 130 ülkede 10 bin 909 proje üstlendi.

Emlak Konut GYO Denizli Merkezefendi projesi için Turgut Müteahhitlik'le sözleşme imzaladı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Denizli Merkezefendi Projesi İkmal İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Turgut Müteahhitlik San. ve Tic. A.Ş. ile 24 Kasım tarihinde imzalandı. 

Türk müteahhitler için ABD fırsatı!

Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar girmediği en önemli pazar ABD oldu. Dünyanın dört bir köşesinde birçok proje üstlenip hayata geçiren Türk müteahhitlere, ABD pazarı da açılıyor...

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Referans Kartal Panorada için müteahhitlik sözleşmesi imzalandı!

Kiler GYO, İstanbul İli Kartal İlçesi 11371 ada 184 parsel ve 11466 ada 105 parselde gerçekleştirilecek olan Referans Kartal Panorada Projesi için Biskon Yapı A.Ş. ile müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Katar müteahhitlik işi Haberi

Katar müteahhitlik işi

Satın alma gücü paritesi göz önüne alındığında 100 bin dolara yaklaşan kişi başı milli geliriyle dünyanın en zengin ülkeleri arasında ilk sıralarda gelen Katar, küçük ama zengin bir ülke. Üstelik 1987 yılında keşfedilen doğalgaz kaynaklarıyla bu zenginliği her yıl daha da artıyor. Katar Hükümeti uyguladığı ekonomik politikalarla kalkınmayı sürdürmek için ülkeyi dışa açık ve dünyayla entegre bir yapıya kavuşturmayı planlıyor. 


Doğalgaz ihracatı Katarın toplam ihracatının yüzde 40'ına ulaşmış durumda. Bu oranın önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor. Toplam doğalgaz rezervi 25.3 trilyon metreküp olan Katar'ın yıllık LNG ihracatı 31 milyon tonu buluyor. Katar LNG ihracatım yıllık 77 milyon ton düzeyine çıkarmayı hedefliyor. Bunun için gerekli altyapı yatırımları da hızla yapılıyor. Öyle ki LNG tesisleri bugün ülkenin imalat sanayinin en önemli...