25 / 04 / 2024

katar stadyum projeleri

katar stadyum projeleri

Vodafone Arena'nın 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacını karşılayabilen akıllı stadyum altyapısı, 2022 Katar Dünya Kupası’nda kullanılacak 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına model olacak.

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Katar'da stadyum inşaatlarının yüzde 80'i tamamlandı!

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar, maçların oynanacağı stadyumların yüzde 80'inden fazlasını tamamlandığını belirtti...

Katar ve Türkiye arasında 'kentsel dönüşüm' anlaşması!

Katar ve Türkiye arasında ‘Şehircilik İş Birliği Anlaşması’ imzalandı. Buna göre iki ülke ortaklaşa kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı! 

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

Outdoor Factory Katar'da 750 milyon dolarlık tema park kuracak!

Outdoor Factory’nin Kurucu Ortağı Toygar Yedigöz, Katar ile ilgili planladıkları projeleri açıkladı. Yedigöz, ülkede 750 milyon dolarlık tema park kuracaklarını söyledi.

Katar Heyeti inşaat görüşmeleri için Türkiye'de!

Katar Bayındırlık İdaresi (ASHGHAL) heyeti  ile Türkiye Müteahhitler Birliği Ankara’da buluştu. TMB Heyeti ve ASHGHAL Başkanı Saad bin Ahmad Al Muhannadi başkanlığındaki Katar Heyeti işbirliği yapılabilecek projeleri değerlendirdi. 

Antalya projeleri Katar'da görücüye çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği projeler, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "EXPO Turkey By Qatar 2018 Fuarı"nda tanıtıldı. 

Cathay Group’un, İstanbul’daki Nivo projeleri dünyaya ulaşıyor!

Cathay Group’un yıldız projeleri olarak gösterilen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy dünyayla buluşuyor. Ekip, Brezilya’dan ABD’ye, Almanya’dan Katar’a temaslarını da sürdürüyor...

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Tekfen-Al Jaber Engineering, Katar'da stadyum yapacak!

Tekfen-Al Jaber Engineering Ortak Girişimi, Katar'da 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin yapılacağı stadyum komplekslerinden "Main Works for the Fifth Precinct Stadium" Projesinin anahtar teslimi Mühendislik ve Yapım işini üstlenmek üzere imzayı attı. 

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

Türkiye'nin yeni stadyum projeleri kaça mal oldu?

İzmir Dokuz Eylül Gazetesi'nin yazarı Murat Atilla, yeni yapılan statlara ilişkin yazı kaleme aldı. İşte Atilla'nın yazısı...

Katar'daki inşaatlar için Türkiye'den doğal taş alınacak!

2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında Katar'daki büyük inşaat projeleri yürüten firmalar, doğal taş alımı için İzmir'e gelecek.

katar stadyum projeleri Haberi

katar stadyum projeleri

Akıllı stadyum alanındaki deneyim ve uzmanlığını Katar’a ihraç etmeye hazırlanan Vodafone Türkiye, Katar’a sunacağı uzun vadeli desteğin bir göstergesi olarak Vodafone Katar ile iyi niyet sözleşmesi imzaladı.


Makinelerarası iletişim ve nesnelerin interneti alanlarındaki global gücüyle tüm dünyada sporseverler için mükemmel bir deneyim sunmayı hedefleyen Vodafone, Türkiye’den sonra Katar’da da akıllı stadyum altyapısı kurmak için çalışmalara başladı.


Başkan Fikret Orman, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak’ın yanı sıra, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Vodafone Katar İcra Kurulu Üyeleri Mohamed Al-Sadah ve Mahmud Awad Vodafone Arena’da bir araya gelerek, Katar’a Türkiye’deki teknoloji uzmanlığı ve deneyiminin aktarılmasını hızlandırmak için bir iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Anlaşmaya göre, Vodafone Türkiye, Katar’da akıllı stadyum teknolojisinin uygulanması için Vodafone Katar’la yakın...