20 / 04 / 2024

Kaynarca Tuzla Pendik Metrosu yapımı

Kaynarca Tuzla Pendik Metrosu yapımı

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattında kredi sorununu çözdüklerini açıkladı. Ongun, "Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek" şeklinde konuştu.

Tuzla-Samandıra metro hattı için tarih verildi! Tuzlalılara müjde! Geri sayım başladı...

İBB Adayı Murat Kurum Pendik'teki Trafik sorununu ele alarak, Tuzla-Samandıra arasında ihtiyaç duyulan raylı sistem hattı ile ilgili tarih verdi. 

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı 2025'te açılacak!

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı'nın 2025 yılında hizmete açılacağını söyledi.

İstanbullular dikkat: 3 yeni metro hattı geliyor

Kredi onayı alınarak Kaynarca-Tuzla, Mahmutbey-Bahçeşehir ve Ümraniye-Göztepe metro hatları için finansman sağlandı. İşte detaylar...

Pendik Kaynarca Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Pendik ilçesi, Kaynarca Mahallesi, 10689 ada, 1 parselin Bir Kısmı ile 10689 ada, 2 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

KİPTAŞ İstanbul projelerinde son durum ne? İşte 7 projedeki son dakika gelişmeleri!

KİPTAŞ Güngören, Tuzla, Pendik, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum ne? İşte KİPTAŞ'ın İstanbul projelerinde son dakika gelişmeleri...

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Pendik ve Tuzla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Pendik ve Tuzla İlçeleri, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Alanı Amaçlı İmar 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

KİPTAŞ Tuzla ve Pendik projelerinde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Tuzla ve Pendik’te devam eden projeleri gezdi. Peki KİPTAŞ Tuzla ve Pendik projelerinde son durum ne? İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

Pendik'te 25 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul Anadolu Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Pendik Kaynarca'da yer alan arsayı 25 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında TBM çıkış töreni yapıldı! 

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda 2 TBM çıkış töreni bugün yapıldı. Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Ekrem İmamoğlu'na Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu için borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borç alabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi. 

KİPTAŞ Pendik Projesi geliyor!

Geçtiğimiz ay Tuzla Meydan Projesi'ni hayata geçiren KİPTAŞ yeni projesi için düğmeye bastı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yakın zamanda Pendik'te yeni projenin hayata geçeceğini dile getirdi.

Kaynarca Tuzla Pendik Metrosu yapımı Haberi

Kaynarca Tuzla Pendik Metrosu yapımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımı için kredi sorununu çözdüklerini açıkladı. 

Sputniknews'ta yer alan habere göre; Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Ongun, "Kredi sorununu çözdük, Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek" şeklinde konuştu.

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin, “Belki de en son finans kaynağını yarattığımız projelerimizden bir tanesi. Çok yakın bir zamanda Fransız Kalkınma Ajansı ile bir kredi imzaladık. Bu hattımızın da hemen hemen hiç çalışma yapılmadan sözleşmesi imzalanmış, saha teslimleri yapılmış ve o şekilde yüzde 1 fiziksel ilerlemeyle bekleyen hatlarımızdan bir tanesiydi" şeklinde konuştu.

Kredi anlaşmasının yeni imzalandığını ifade eden Alpkökin, “Teknik olarak, iş programı olarak, işte kontrollük olarak bütün hattı tekrardan gözden geçiriyoruz”...