25 / 04 / 2024

Kayseri Tomarza yapıları

Kayseri Tomarza yapıları

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberinde bulunan heyet Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıyı inceledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Melikgazi'de muhtelif yapıların restorasyonuna onay!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, kültürel ve tarihi dokunun korunması amacıyla muhtelif  yapıların bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları için Meclis’ten onay aldı.

Kayseri Hacılar'da yapıların yüzde 34'ü riskli!

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici 130 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek ve yaklaşık 151 milyon TL'ye mal olacak kentsel dönüşüm projesini anlattı. Ekici, Hacılar'daki yapıların yüzde 34'ünün riskli durumda olduğunu belirtti.

Kayseri İncesu'da tarihi yapılar restore ediliyor!

İncesu Belediyesi, yaptığı çalışmalarla ilçedeki tarihi yapıların restorasyonunu yaptırarak, tarihi dokunun korunmasını sağlıyor. İncesu Belediyesi İlçenin tarihi yapısını korumak için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapıyor.

Kayseri'deki tarihi yapılar onarılıyor!

Melikgazi Belediyesi olarak tarihi yapıları sahiplenerek koruma altına aldıklarını ve günümüzün hizmetine sunduklarını en son örneği olan Babük Bey ile Emir Şahap yapılarında onarımı tamamlayarak kültür envanterine kazandırdırıyor...

Gelişen Kentler Zirvesi yarın Kayseri'de yapılacak!

Gelişen Kentler Zirvesi Kayseri'de yapılacak. Açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yapılacak Zirve'nin amacının potansiyeli yüksek kentler ile bu kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak olduğu belirtildi.

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Kayseri Tomarza yapıları Haberi

Kayseri Tomarza yapıları

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun beraberindeki heyetle birlikte Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıları inceledi.

Milliyet'te yer alan habere göre; İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Nevzat Ak ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem'le beraber Tomarza ilçesine ziyaret düzenledi. İl Müdürü Dursun ve beraberinde bulunan heyet, ilçenin tarihi, kültürel ve turistik alanlarında gerçekleştirmeler yaptı. 

Tomarza'nın tarihi için önemli bir ilçe olduğundan bahseden Dursun, "Halkımız tarafından yeterince tanınmayan eserlerin gün yüzüne çıkartılarak yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaretlerinin sağlanması ve tanıtımlarının yapılması konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye...