19 / 04 / 2024

kayseri yeraltı şehri

kayseri yeraltı şehri

Kayseri’deki Merkez Melikgazi İlçesi’ndeki Ağırnas Mahallesi’nde ailesinden miras kalan evi temizleyen 50 yaşındaki Mustafa Bozdemir, evin 4 kat altına kadar uzanan bir yeraltı şehri buldu.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Şehri Mahra satışta! Yeni Proje!

İBF Doğan İnşaat tarafından Kayseri'de inşa edilen Şehri Mahra satışa çıktı. Projede 208 adet bağımsız bölüm yer alacak. İşte projeye ilişkin detaylar...

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

Kayseri yatırımları masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şehri büyütmek için yaptığı yatırımları anlattı.

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Niğde Hasköy'de yeraltı şehri mi var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Niğde Hasköy'de bir yeraltı şehri olup olmadığını sordu..

Kayseri Yeraltı Çarşısı’na raylı sistem piyangosu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yeraltı Çarşısı’ndaki ziyaretinde çarşı için en büyük yatırımın Talas-Erkilet raylı sistem hattının çarşının yanından geçmesi olacağını belirtti.

Kayseri Yamula Baraj Gölü cazibe merkezi oluyor!

Kocasinan Belediyesi Kayseri’de sosyal hayatı renklendirmek adına emin adımlarla ilerliyor. Şehri sahil kentine çeviren Yamula Baraj Gölü’nün etrafında Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar artarak devam ediyor.

Kırşehir'in yeni cazibe merkezi yeraltı şehri!

Kırşehir Kapodokya'nın giriş kapısında bulunan Mucur'da 1974'te bir inşaat çalışması sırasında tesadüfen keşfedilen yeraltı şehri bölgenin yeni cazibe merkezi oldu.

Kayseri Yeraltı Çarşısı'ndaki 62 dükkan kiralandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yeraltı Çarşısı içersindeki 62 dükkanın kiralanması işi ihalesini yaptı. Üç firmanın katıldığı ihaleyi en yüksek teklifi veren Yeraltı Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aldı.

kayseri yeraltı şehri Haberi

kayseri yeraltı şehri

80 bin euro harcayıp, 100 kamyondan fazla toprak çıkararak yeraltı şehrini temizleyen Bozdemir, "Miras kalan tek katlı ev sanıyorduk, 5 katmış haberimiz yok" diye konuştu.


Fransa’da oturan 6 çocuk babası Mustafa Bozdemir’e, Kayseri’ye 27 kilometre uzaklıktaki Melikgazi İlçesi’ne bağlı Mimar Sinan’ın boğup büyüdüğü Ağırnas Mahallesi’nde 5 yıl önce tek kat ev miras kaldı. 5 yıl önce evi görmeye gelen Bozdemir, temizlik çalışmaları sırasında evin 4 kat altına kadar uzanan yeraltı şehri buldu. Mustafa Bozdemir, bunu Kayseri Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bildirdi. Yapılan incelemede geçmişiyle ilgili kesin tarih verilemeyen ancak, Roma Dönemi’ne  ait olduğu tahmin edilen yeraltı şehrindeki kazı çalışmalarını aldığı izinle sürdüren Bozdemir, şöyle dedi:



"Evi, aslına uygun restore ederken alt katları da temizlemeye karar verdim. Temizledikçe eksi bir,...