26 / 04 / 2024

Kayyımın mal varlığını yönetmesi

Kayyımın mal varlığını yönetmesi

Bir kimse uzun süreden beri ortada görünmüyor ise ortada kalmış mallar herhangi bir şahıs tarafından yönetilmiyorsa, bu mal varlığının yönetimi için kayyım tayin ediliyor. İşte kayyımın mal varlığını yönetmesi hususu...

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Uzun yıllardır Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Fatma Girik hayata veda etti.  Peki Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Vatikan'ın mal varlığı açıklandı: Gayrimenkullerin yüzde 14'ü kirada!

Vatikan’ın mal varlıkları ve yatırımlarından sorumlu birimi Apsa tarafından yayımlanan belgelerde, bu 5 bin gayrimenkulün 4 bin 51’inin İtalya'da olduğu belirtildi. Apsa Başkanı Nunzio Galantino tarafından yapılan açıklamada, Vatikan’ın gayrimenkullerinin yüzde 14’ünün kirada olduğu belirtildi.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el koyma kararına itiraz reddedildi!

Firari sanık eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına yönelik yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 

Aidatını ödemeyenin mal varlığına haciz!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödüyor. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabiliyor.

Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi!

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada, firari sanık Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulması kararı verildi.

Mirasçılar mal varlığını tespit edebilir mi?

Miras bırakanın mal varlığının mirasın reddedilebileceği 3 aylık yasal süre içinde tespit edilebilebiliyor.

Haşmet Kürüm hacizlere karşı mal varlığını tanıdıklarına mı devretti?

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Haşmet Kürüm, Türkiye ve yurtdışındaki 33 bankadan 1.5 milyar TL kredi çekti. Kürüm'ün olası hacizlere karşı kumpas kurduğu, mal varlıklarını eşine, kuzenine, çalışanlarına devrettiği ortaya çıktı. 

Arnavutköy'de sanayici kardeşler arasında mal varlığı kavgası!

Sanayici Mustafa ve Adnan Demirci kardeşler 250 milyon lirayı aşkın mal varlığını paylaşamayınca kavga çıktı. Dönemin Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk ile bazı polisler, kardeşlerden Mustafa Demirci’den yana oldu. Adnan Demirci de suç duyurusunda bulundu.

Sudan'da Beşir ve ortaklarının 4 milyar dolarlık mal varlığına el konuldu!

Sudan'da hükümete bağlı Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu tarafından Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, aile üyeleri ve ortaklarının 4 milyar dolar değerinde mal varlığına el koyduğu açıkladı.

Mirasçılar dikkat! Veraset ilamı ile mal varlığını öğrenin!

Mirasçıların notere başvurarak mirasçılık belgesi, eski adıyla veraset ilamı alması gerekiyor.  Miras bırakan bu yolla öğrenemediği mal varlığı için terekenin tespiti davası açarak mal varlığının mahkeme kanalıyla da tespitini sağlayabiliyor.

Tunç Soyer mal varlığını güncelledi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer’le birlikte mal varlığını güncelledi. Çiftin 5 aylık süreçte mal varlığında herhangi bir artış olmadı...

Kayyımın mal varlığını yönetmesi Haberi

Kayyımın mal varlığını yönetmesi

Kayyımın mal varlığını yönetmesi!

Bir kimse uzun süreden beri ortada görünmüyor ise ortada kalmış mallar herhangi bir şahıs tarafından yönetilmiyorsa, mal varlığının yönetimi için; Mal sahibi malını doğrudan doğruya yönetemiyorsa vekil atayamıyorsa, vasi tayinine gerek görülmüyorsa kimsesi yoksa hastaneye veya bakım evine yattığı süre içerisinde kendisinin mal varlığının yönetilmesi için kayyım atanabiliyor.


Kayyımın mal varlığını yönetmesi hususu ile ilgili yasal hükümler kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. "Kayyımın görevleri ve yetki sınırları; malvarlığı yönetimi" Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Taşınır ve taşınmazlarla haklar, öncelikle kiraya verilmek suretiyle yönetilir. Kira sözleşmelerinin süresi, kayyımlıkla yönetim süresi dikkate alınarak belirlenir. Ancak, bir yıl veya daha uzun süreli ürün ve üç yıl veya daha uzun süreli taşınmaz kirası sözleşmeleri yapılması vesayet makamının iznine...