25 / 04 / 2024

kaza

kaza

Kasko fiyatları giderek artmaya devam ediyor. SEDDK tarafından trafik sigortası fiyatlarına getirilen yeni düzenlemeyle daha da yükselmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Kaza yapan araç 70 hektar ormanı yaktı!

Öğle saatlerinde kaza geçiren otomobilin alev alması sonucu çıkan orman yangını geniş bir alana yayılınca, 11 hava aracı, 40'a yakın arazöz ve iş makinesi ile müdahale edildi.

İş güvenliği eylem planı sıkı denetim getiriyor!

Arka arkaya yaşanan iş kazalarını engellemek için hazırlıkları süren yeni iş güvenliği eylem planının detayları belli olmaya başladı. Şantiyesinde kaza olan müteahhitin belgesinin askıya alınması gibi birçok yeni düzenleme var...

İş güvenliği uzmanı olmayan 500 bin işyerine 5.5 milyar ceza yolda!

Mecidiyeköy’deki asansör faciasının ardından gündeme gelen iş güvenliği tedbirlerini hiçe sayan işletmelere yüklü cezalar geliyor. İş güvenliği uzmanı bulundurmayan 500 bin işletmeye toplam 5.5 milyar lira ceza yolda.

Gizli bildirim iş güvenliği sağlayabilir ama...

10 işçinin asansör faciasında öldüğü İstanbul Torun Center projesinde iş güvenliği sorumlusunun da gözaltına alınması, iş güvenliği mevzuatını yine gündeme getirdi. Gizli bildirim olanağının olmaması büyük eksiklik...

TMMOB'den asansör kazasıyla ilgili açıklama!

TMMOB Türkiye Makina Mühendisler Odası İstanbul Şubesi, Torunlar İnşaat şantiyesinde meydana gelen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası hakkında yazılı bir açıklama yaptı: Bizim yaptığımız kontrol 30 Ağustos'a kadar geçerliydi!

Asansör kazasıyla ilgili 9 kişi serbest kaldı!

Mecidiyeköy'deki Torun Center rezidans inşaatında 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasıyla ilgili olarak dün gece gözaltına alınan 9 kişi, polis merkezindeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Avcılar'daki kazayla ilgili rapor!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Avcılar'da bu sabah yaya üst geçidinin araç çarpması sonucu çökmesiyle ilgili ön değerlendirme raporunu yayınlandı. Raporda, proje ve inşa aşamasındaki eksikliklere dikkat çekildi.

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Enuygun.com Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, kiralık araçla kazan yapılması halinde yapılması gerekenleri açıkladı. Sağlam, "Kiralık araç ile seyahat eden kişiler de tüm diğer sürücüler gibi kaza anında sakin kalmalılar" dedi.

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

Kanal İstanbul'da Boğaz’dan daha sık mı kaza olacak?

Kanal İstanbul projesi'nin İşletme Risk Değerlendirme Raporu’na ulaşıldı. Rapora göre, Kanal İstanbul'da yaşanabilecek kaza sıklığı riski İstanbul Boğazı'ndan daha fazla...

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın deneme sürüşünde kaza!

İstanbul Florya’da, Halkalı - Sirkeci Banliyö hattında deneme seferi yapan Marmaray treni ile demiryolu yenileme aracı çarpıştı. Kaza sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

İzmir-Çandarlı Otoyolu'nun inşaatında kaza! 1 ölü!

İzmir’in Aliağa ilçesinde inşaası süren İzmir-Çandarlı Otoyolu'nda kaza meydana geldi. Olay sonucu 1 işçi hayatını kaybetti.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşaatında kaza!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun Karadeniz Mahallesi İstasyonunda kaza meydana geldi. Kaza sonucu 1 işçi öldü. 

Çağla Şikel'in evine hırsız girdi!

Geride bıraktığımız hafta talihsiz bir kaza geçiren manken ve sunucu Çağla Şikel'in evine hırsız girdi.

Beşiktaş-Mahmutbey Metro inşaatında kaza!

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki metro inşaatı şantiyesinde yer altında çalışan Caferi Tayyar Derdiyok'un ayağına taş düştü. Derdiyok'un yaralandığı olayın ardından şantiyeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Torun Center asansör davasında son durum bildirisi!

2014'te Torun Center şantiyesi B Blokta meydana gelen yük ve personel taşıma platformunun 32. Kat seviyesinden zemine düşmesi sonucu 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza için dava süreci devam ediyor.

Meksika'da otopark inşaatı çöktü!

Meksika'da inşa edilen otopark çöktü. 6 işçinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı kaza hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

Antalya'daki kentsel dönüşümde kaza!

Antalya'da Güvenlik Mahallesi Vatan Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde 8 katlı binada yıkım sürerken paletli iş makinesi ikinci katta çalışma yaptığı esnada zeminin çökmesiyle devrildi.

Dudullu-Bostancı metro inşaatında kaza: 1 ölü!

Dudullu-Bostancı metro inşaatında iş kazası meydana geldi.1 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili polisin soruşturması devam ediyor.

Dudullu-Bostancı Metrosu'nun inşaatında kaza!

Kadıköy'de yapımı süren Dudullu-Bostancı metro inşaatında kaza meydana geldi. Ayşekadın metro istasyonundaki kazada 1 işçi hayatını kaybetti.

kaza Haberi

kaza

Araç fiyatları ve yedek parça servis maliyetlerindeki artış nedeni ile kasko primleri artmaya devam ediyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından trafik sigortası fiyatlarına getirilen yeni düzenleme ile kasko primlerinin daha da yükselmesi bekleniyor.

İşte haberin detayları…

Trafik sigortası fiyatlarına getirilen düzenlemeye göre yüzde 2,25 oranında artırılan trafik sigortası primleri 1 Eylül’den itibaren aylık yüzde 4,75 oranında artacağı düşünülüyor. Araç sahipleri eylül ayında yüzde 20 ek zamla karşı karşıya kalacak.

“MALİYET TASARRUFU ELDE EDİLEBİLİR”

Kasko fiyatlarında yaşanan artış araç sahiplerinin araçlarını güvence altına alarak uygun fiyatlar ile kasko yaptırabileceklerine vurgu yapan BiFiyatla.com Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Duran, “Araç sahipleri öncelikle yüksek riskli ve ihtiyacı olan teminatları satın alıp mesleklerine göre sunulan indirim seçeneğinden faydalanarak kasko poliçesinden tasarruf edebilir. Kasko...