29 / 03 / 2024

Kazakistan astana expo

Kazakistan astana expo

Hürriyet Gazetesi yazarlarından olan Jale Özgentürk, bugünkü yazısında Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen enerji Expo’su ile ilgili görüşlerini paylaştı. Özgentürk, Türkiye'nin bölgede yatırım yapacağı sinyallerini verdi.

21. Astana Build 2019 fuarı başladı!

Kazakistan Nur Sultan'da 21. Astana Build 2019 Uluslararası inşaat malzemeleri fuarı kapılarını açtı.

Astana Finans Merkezi resmen açıldı!

Astana'yı Orta Asya'nın finans merkezi haline getirmesi hedeflenen Astana Finans Merkezi Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı

Türk inşaatçıları Astana 2017 Expo’ya damga vurdu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar, bugünkü yazısında Astana 2017 Expo’sunu değerlendirdi. Munyar, yazısında ''Nur Alem”i Sembol İnşaat’ın yapması, Astana 2017 Expo’suna damga vurduğumuzu ortaya koyuyor'' ifadelerini kullandı.

Kazakistan'a yatırım yeniden Türkiye gündeminde!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından olan Jale Özgentürk, bugünkü yazısında Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen enerji Expo’su ile ilgili görüşlerini paylaştı. Özgentürk, Türkiye'nin bölgede yatırım yapacağı sinyallerini verdi.

Türkiye EXPO 2017’de en güzel standlardan biri olacak!

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoşibayev, "EXPO 2017’de en güzel standlardan biri Türkiye’nin olacak" dedi.

Kazakistan Slalom Evi'ne kayak merkezi yapılacak!

Kazakistan Astana'daki binalardan biri kayak pistine sahip olacak. Kazakistan Mimarlar Birliği'nden Şokhan Mataybekov tarafından tasarlanan "Slalom Evi" adını taşıyan 21 katlı bina üzerinde kayak pisti 326 metreye ulaşıyor.

Türkler Kazakistan'da 20 milyon dolarlık projelere imza attı!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in resmi davetiyle bulunduğu Astana'da düzenlenen İş Forumu'nda söze ikili ticari ilişkilerden girdi..

Sembol İnşaat, Expo 2017'nin ana projecisi oldu!

Başkent Astana, Orta Asya ve BDT ülkelerinin en iddialı projesi olarak tarihe geçecek olan 'EXPO 2017'ye, Sembol İnşaat organizasyonun en büyük yüklenici firması ve ana projecisi olarak dikkat çekiyor.

Canseyit Tüymebayev: EXPO 2017 için 1.2 milyar Euro yatırım yapılacak!

EXPO 2017 için 1.2 milyar euro yatırım yapılacağını bildiren Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev yaptığı açıklamada Türk firmalarını da yatırım sürecinde görmek istediklerini söyledi

Türk müteahhidlerin gözü Expo 2017'de!

Türk müteahhidler, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Kazakistan'da 4 milyar doları bulacak yatırımlarda yer almak için harekete geçiyor. 5 milyon ziyaretçi beklenen organizasyon için havaalanı ve tren garı başta olmak üzere birçok yapılım yenileniyor.

Kazakistan EXPO 2017'ye hazırlanıyor!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'ye ilişkin kompleksin inşası Cumhurbaşkan Nursultan Nazarbayev'in katıldığı törenle başladı. EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.

Astana Expo 2017'nin 20 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor!

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi'nden yapılan açıklamada, otellerin yanı sıra iş ve eğlence merkezleri ve fuar kompleksleri inşaatlarının yapılacağı EXPO 2017'nin küçük ve orta boy işletmeler için fırsat oluşturacağı kaydedildi.

Çilek, Kazakistan'daki 5. mağazasını açtı!

Dünyanın 66 ülkesinde 444'ü aşkın satış noktasıyla bebek, çocuk ve gençlere yönelik ürünler tasarlayan Çilek Mobilya, Kazakistan' ın başkenti Astana' da 5. satış noktasını açtı...

Kazakistan astana expo Haberi

Kazakistan astana expo

DEİK’in 70’e yakın işadamı ile Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen enerji Expo’suna yaptığı çıkarma Türk işadamlarının bu ülkeye ilgisini yeniden arttırdı. Türk işadamları bir dönem FETÖ etkisi yüzünden iş yapmakta zorlandıkları Kazakistan’da 3 milyar dolar olan ticaret hacminin artacağı görüşünde. 


Kazakistan’da 100 bin Türkiye vatandaşının yaşadığını ve bunlardan 1831’inin şirket kurduğunu söyledi. Nisan 2015’te Türkiye ile “Yeni Sinerji” anlaşması imzalayan Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 1.5 milyar dolar seviyesinde. Kazakistan ile ilişkilerin Pekin’den Londra’ya uzanan “İpek Yolu” ile ivme kazanması bekleniyor. Doğu’nun zengin doğal kaynaklarının, gelişmiş Batı pazarlarına ulaştırılması için Çin’in başlattığı “Bir Kuşak, Bir Yol” projesi, geleceğin enerjisinin nereye akacağını gösterecek.



Kazakistan Orta Asya’nın güçlü ülkelerinden biri. Gücü sahip olduğu petrol ve doğal kaynaklardan geliyor. Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını alan...