23 / 04 / 2024

kazım taşkent

kazım taşkent

2004 yılında Yapı Kredi'nin 60. yıl kutlamasıyla birlikte Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış. Bağlarbaşı Korusu'nda Hidiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan köşk, Sultan Abdülhamid tarafından Abdülmecid Efendi için satın alınmış.

Eskişehir'de satılık gayrimenkuller

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası Müdürlüğü de muhtelif taşınmazların satışı için ihaleye çıktı.

TÜRKŞEKER'den kiralık iş yeri!

Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası Müdürlüğü, fabrika binası içerisinde yer alan çay ocağını kiraya verecek. İşte detaylar...

TOKİ Konya Taşkent 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Konya Taşkent 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Taşkent'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Taşkent'te  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Taşkent sosyal konut projesi... 

Özbekistan Taşkent'teki gökdelenin inşaatı 2022'de tamamlanacak!

Türk ve Özbek inşaat şirketleri tarafından Taşkent'te inşa edilen ve bölgenin en yüksek gökdeleni olacak gökdelenin yapımı gelecek sene tamamlanıyor. 

Kazım Güzelbaba geleceğin kentini tasarladı!

Beykoz Üniversitesi öğrencisi Kazım Güzelbaba, bal peteklerinden esinlenerek geleceğin kentini tasarladı. Güzelbaba’nın imzasını taşıyan geleceğin kenti, “Yaratıcı ve İlham Veren Kentler” yarışmasında başarı kazandı...

Taşkent Uluslararası Havalimanı’na ‘Gümüş Madalya’ ödülü!

GMW Mimarlık tarafından tasarlanan Taşkent Uluslararası Havalimanı Amerika menşeli mimarlık ödülü International Design Awards 2019’da ‘’Mimari Tasarım’’ kategorisinde “Gümüş Madalya” ödülünü kazandı.

Taşkent Uluslararası Havalimanı'na Honorable Mention ödülü!

GMW Mimarlık tasarımı Taşkent Uluslararası Havalimanı, Amerika menşeli mimarlık ödülü Architecture MasterPrize 2019’da “Ulaşım Projeleri” kategorisinde “Honorable Mention” ödülüne sahip oldu.

Taşkent'in tasarımı Türk mimarlara emanet!

Orta Asya'nın en eski ve büyük şehirlerinden Taşkent'in yeniden imarına ilişkin çalışmalar Türk mimarlar tarafından yapılıyor.

Taşkent Uluslararası Havalimanı'nı, GMW Mimarlık tasarladı!

GMW MIMARLIK; Taşkent Uluslararası Havalimanı projesinin mimarlık, mühendislik ve danışmanlık hizmetlerini yürütme görevini üstlendi.

Özün İnşaat'tan Taşkent'e 130 milyon dolarlık yatırım!

Özün İnşaat, Taşkent'te 130 milyon dolarlık konut projesi üretecek. Proje 24 hektarlık alan üzerinde hayata geçecek.

Kazım Yıldız İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kazım Yıldız İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Kazım Yıldız tarafından kuruldu. 

Melikgazi Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel dönüşüm'de temel 26 Mayıs'ta atılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, 26 Mayıs cuma günü Melikgazi Belediyesi Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel dönüşüm Temel Atma Töreni'ne katılacak.

Taşkent Mimari Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkent Mimari Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Şenol Özbek imzasıyla kuruldu.

TOKİ Konya Taşkent sözleşme dönemi başladı!

Konya Taşkent Projesi kapsamındaki 20 adet konutun yapılan kura çekilişi sonrası sözleşme imzalama işlemleri 22-25 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

kazım taşkent Haberi

kazım taşkent



Son Halife'nin köşkü açıldı


    YAPI Kredi Bankası'nın 60'ıncı yıl kutlaması ile birlikte son halife Abdülmecid Efendi'nin köşkünün de açılışı yapıldı. Bankaya ait Yapı Kredi Bağlarbaşı Korusu'nda bulunan Abdülmecid Efendi Köşkü Mısır Hıpi İsmail Paşa tarafından yaptırıldı. İkinci Abdülhamid tarafından amcazadesi son Halife Abdülmecid Efendi için satın alınan köşk Abdülmecid Efendi döneminde sanat, edebiyat ve siyaset toplantılarına ev sahipliği yaptı

    Sanat ve edebiyata olan tutkusu ile tanınan Abdülmecid Efendi, köşkün girişine dönemin sanatçılarından Avni Lifij ile birlikte bin manzara resmi çizdi. Son derece ince bir dış cephe bezemesine sahip olan köşk, cephe düzeylerini geometrik olarak bölümleyen dikdörtgen...