19 / 04 / 2024

Kemah Barajı çed

Kemah Barajı çed

Erzincan’ın Kemah ilçesinde yapılması planlanan Kemah Barajı ve iki HES (Hidroelektrik Santrali) projesi için alınan ÇED olumlu kararı iptal edildi.

Balıkesir'de yapılacak Karakoç Barajı meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde inşa edilecek olan Karakoç Barajı'nın ÇED sürecine ve bölge halkının itirazları meclis gündeminde taşındı..

Erzincan Kemah Tuzlaköy Barajı'nda sona gelindi!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan'da Gölsu Projesi kapsamında inşa edilen Kemah Tuzlaköy Barajı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Diyarbakır Çınar Dilaver Barajı'nın ÇED toplantısı 16 Mart'ta!

Diyarbakır Çınar'da Çınar Dilaver Barajı, Malzeme Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin yapılması için ÇED toplantısı yapıalcak. Toplantı 16 Mart'ta gerçekleşecek.

Erzurum'un 3 ilçesine 3 proje için ÇED toplantısı 20 Şubat'ta!

Erzurum'un Karayazı Karaçoban ve Hınıs İlçelerine yapılması planlanan Sancaktar Barajı, Sulaması ve Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisleri, Beton Santrali projelerinin ÇED toplantısı 20 Şubat'ta gerçekleşecek.

TOKİ'den Erzincan Kemah'a konut geliyor!

Erzincan Kemah İlçesine TOKİ tarafından konut yapılması planlanıyor. Kemah ilçesinde yapılması planlanan baraj projeleri ile üç mahallenin sular altında kalacak olması ve mahalle sakinlerinin ilçeden ayrılmamaları için TOKİ tarafından ilçede proje başlatılıyor.

Giresun ve Gümüşhane Pamuk Barajı projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aziz Enerji Üretim Şirketi Giresun ve Gümüşhane illeri arasında Pamuk Barajı HES projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı ise 11 Ağustos'ta yapılacak.

Adana Malzeme Ocakları projesinin ÇED toplantısı 19 Nisan'da!

Adana İli Karaisalı İlçesi'nde yapılması planlanan Çocuklar Barajı ve Sulaması, Malzeme Ocakları projesinin ÇED toplantısı 19 Nisan saat 11:00'da gerçekleşecektir.

Akmeşe Barajı için ÇED toplantısı yapıldı!

Devlet Su İşleri tarafından İzmit Akmeşe’de yapılması planlanan Kocaeli Akmeşe Barajı ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı Mecidiye Köy Konağı’nda yapıldı. Toplantıda köy halkı barajı istemediklerini söyledi.

Burdur ve Denizli Eşeler Barajı projesinin ÇED toplantısı 4 Şubat'ta!

Burdur ve Denizli'de bulunan Eşeler Barajı, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Yıkıma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali Entegre Projesi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 4 Şubat 2016 günü saat 11:00'da gerçekleşecek.

Kemah Barajı için alınan ÇED raporu iptal edildi!

Erzincan’ın Kemah ilçesinde yapılması planlanan Kemah Barajı ve iki HES (Hidroelektrik Santrali) projesi için alınan ÇED olumlu kararı iptal edildi.

Malatya Yeşilyurt Barajı ve Sulaması projesinin toplantısı 8 Ekim'de!

Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi'nde yapılması planlanan Malatya İnekpınarı Barajı ve Sulaması, Malzeme Ocakları, Beton Santrali ve Kırma Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 8 Ekim'de yapılacak.

Kemah Barajı için alınan ÇED raporuna red!

Erzincan’ın Kemah'ta yapılması planlanan Kemah Barajı ve iki HES projesi için alınan ÇED raporu, yaşam alanları tehlikeye düşecek balıkların durumu nedeniyle mahkeme tarafından iptal edildi.

Kemah Barajı HES projelerinin yürütmesi durduruldu!

Sivas İdare Mahkemesi, Erzincan’ın Kemal ilçesinde yapımı sürdürülen Kemah Barajı HES - 1 ve HES - 2 projelerinin yürütmesini durdurdu.

Kemah Barajı çed Haberi

Kemah Barajı çed

Erzincan’ın Kemah ilçesinde yapılması planlanan Kemah Barajı ve iki HES (Hidroelektrik Santrali) projesi için alınan ÇED olumlu kararı iptal edildi. İdare mahkemesi kararında, projenin bu hali ile hayata geçmesi halinde çevreye, telafisi güç zararların verileceğini söyledi.


Sivas İdare Mahkemesi’nin geçtiğimiz 16 Eylül’de oy birliği ile aldığı karar, Kemah’a bağlı Pınarönü Köyü’nde yaşayan Zarife-Riza Peker çiftinin Av. Duygu Kılıç Çaylı aracılığı ile başlattığı yargı süresi sonrası alındı.


Dava dosyasına, Gölpınar Köyü ve Pınarönü Köyü muhtarları da müdahil oldu.Dava başvurusunun temelinde, Fırat Nehri’nin Karasu kolu üzerinde yapılması planlanan ve 160 MV kurulu gücü olan Kemah Barajı ve HES I, HES II olarak planlanan iki santral projesi yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile projeyi yapacak olan AK-EL Kemah Elektrik Üretim A.Ş.’ye karşı açılan...