29 / 03 / 2024

kemal ılıcak finanskent

kemal ılıcak finanskent

Merkez Bankası'nın ve üç kamu bankasının İstanbul'a taşınmasına ilişkin Finanskent Projesi ile gündeme gelen, Ataşehir'deki arazinin, ilginç bir hikayesi olduğu ortaya çıktı.

Erman Ilıcak'ın acı günü! Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak vefat etti!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’ın babası ve aynı zamanda şirketin onursal Başkanı Bekir Ilıcak hayatını kaybetti.

Türkiye'nin en zengin dokuzuncu ismi Erman Ilıcak'ın serveti ne kadar? Erman Ilıcak kimdir, Kaç yaşında? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işadamı Erman Ilıcak, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin dokuzuncu kişisi olarak belirlendi. Peki, Rönesans Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Erman Ilıcak kimdir, serveti ne kadar? 

Katt Modern İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Katt Modern İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 40 bin TL sermaye bedeli ile Kasım Tuğrul Üstündağ, Şerife Canan Sağlıcak, Tamer Toprak ve Tuncay Ergün ortaklığında kuruldu.

İş GYO İFM projesinin değeri açıklandı! İşte o rakam! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Finanskent Mahallesi, 3328 Ada, 9 parsele ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. Peki İş GYO İFM projesinin değeri ne kadar? İşte o rakam!

Motorine bu gece 1 lira 56 kuruş indirim geliyor! Akaryakıtta son dakika! Opet, PO, Shell, 14 Kasım 2022 fiyat listesi

Motorinin litresine bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 56 kuruş indirim yapılıcak. İşte sürücülerin merakla beklediği o indirimin detayları...

İzmir'de belediye 14 tarım arazisini açık arttırma ile satacak!

İzmir Bergama Belediye Başkanlığı tarafından, İzmir İli, Bergama İlçesi, Tırmanlar, Yortanlı, Paşaköy, Eğrigöl, Kurfallı, Ferizler ve Karahıdırlı mahallelerinde konumlanan 14 tarım arazisi açık arttırma ile satılıcak.

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan mektuplu Kanal İstanbul çıkışı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin büyükelçilere hitaben yazdığı mektupta "Ülkemizdeki yatırımcılar, Kanal İstanbul gibi her yönüyle dünya iklimine karşı bir hareket olan bu projeyi desteklememelidir." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi!

İstanbul İklim Vizyonu etkinliğine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki emsal artışı talebine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirli depremzeler ve kentsel dönüşüm için Dünya Bankası’dan sağlanan fakat Hazine tarafından onaylanmayan krediyle ilgili konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afetzedelerin bütün zararlarının, devlet tarafından karşılanması gerektiğine dikkat çekti, bu konuda kanun tekliflerinin olduğunu belirtti. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konut kiralarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son zamanlarda artan konut kiralarıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. 

kemal ılıcak finanskent Haberi

kemal ılıcak finanskent


Finanskent kurulması planlanan arazinin ilk sahibinin ise, Tercüman'ın eski sahibi Kemal Ilıcak olduğu belirlendi. Alınan bilgiye göre Yapı Kredi Bankası, söz konusu araziyi Kemal Ilıcak'tan borçları karşılığında 1984 yılında aldı. Böylece arsa, Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet'e geçmiş oldu.


DEVLETE CİVANGATE İLE GEÇTİ


ARAZİ ilk olarak 1985 yılında konut yapması için Edes-Üstay ortaklığına devredildi. Bu tarihten itibaren arazinin kontrolü, adı Civangate skandalına karışan Selim Edes'e geçmiş oldu. Edes-Üstay Ortaklığı, yapılacak olan konutlarda finansman desteği sağlamak amacıyla, Anadolubank ile ortaklık yaptılar. Anadolu Bankası da 8 Ocak 1988 tarihinde Emlakbank ile birleşince araziler bu kez, Emlakbank'ın kontrolüne geçti. Ardından arazi Emlakbank'ın tasfiyesi...