28 / 03 / 2024

Kemali Söylemezoğlu mimarlık

Kemali Söylemezoğlu mimarlık

Mimar Kemali Söylemezoğlu kimdir? Kemali Söylemezoğlu, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Kemali Söylemezoğlu, hangi firmalar ile çalıştı? İşte Mimar Kemali Söylemezoğlu'nun biyografisi bu haberde...

Demiroğlu Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demiroğlu Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Demiroğlu tarafından kuruldu.

Burak Hacıvelioğlu Mimarlık Hizmetleri Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burak Hacıvelioğlu Mimarlık Hizmetleri Ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Burak Hacıvelioğlu tarafından kuruldu.

Uncuoğlu Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Uncuoğlu Mimarlık Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Uncuoğlu tarafından kuruldu.

Şehirlioğlu Mimarlık Ve Dekorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehirlioğlu Mimarlık Ve Dekorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Melik Güder tarafından kuruldu.

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sönmez tarafından kuruldu.

Azizoğlu Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azizoğlu Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Eren Azizoğlu tarafından kuruldu.

Vildan Çetinoğlu Mimarlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vildan Çetinoğlu Mimarlık Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Vildan Çetinoğlu tarafından kuruldu.

Öz Şahinoğlu Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Öz Şahinoğlu Mimarlık Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Sıracettin Alma tarafından kuruldu.

Selda Çelebioğlu Mimarlık Dekorasyon Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Selda Çelebioğlu Mimarlık Dekorasyon Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Selda Çelebioğlu tarafından kuruldu.

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Batu Kepekcioğlu tarafından kuruldu.

Ekmekçioğlu Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekmekçioğlu Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de Dinçer Yorgun ve Tarık Ekmekçi ortaklığında kuruldu.

Şahinoğlu Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şahinoğlu Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Yunus Şahinoğlu tarafından kuruldu.

Çiftcioğlu Mimarlık Yapı Taahhüt Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiftcioğlu Mimarlık Yapı Taahhüt Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hatice Çiftci tarafından kuruldu.

Kemali Söylemezoğlu mimarlık Haberi

Kemali Söylemezoğlu mimarlık

Kemali Söylemezoğlu kimdir?

Kemali Söylemezoğlu, 1909 yılında İstanbul'da doğdu. 1930'da Galatasaray Lisesi'ni, 1935'de İGSA Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. 1939'da Almanya'da, Stuttgart Teknik Üniversitesi'nden "Fevkalade" derecesi ile bir kez daha mimarlık diploması aldı. Bir süre Bonatz'ın bürosunda çalıştı. 


1940 yılında Türkiye'ye döndü. 1943-44 yılları arasında Maarif Vekaleti Teknik Öğretim Müsteşarlığı Yapı Bürosu teknik şefliğinde bulundu. Bu görevinde, daha sonra Bonatz'ın da katılımıyla çeşitli eğitim yapılarının projelendirilmesi ve uygulanmasında etkin oldu. 1944'te İGSA Yüksek Mimarlık Bölümü'nde öğretim üyeliğine başladı. 1946 yılında "Altıncı Yüzyıl Mimarisi üzerine Bir Deneme" adlı doçentlik tezini verdi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi'ne Bina Bilgisi doçentliğine atandı. 


1942-53 yılları arasında üniversitedeki akademik etkinliğinin yan sıra pek çok mimarlık yarışmasına çeşitli gruplarla katıldı ve çeşitli derecelerle ödüllendirildi. 1954'te "İslam Dini, İlk Camiler ve...