19 / 04 / 2024

Kemeraltı Esnaf Derneği

Kemeraltı Esnaf Derneği

Kemeraltı Çarşısı içerisinde bulunan Havra Sokağı'nda yaklaşık 300 yıl önce kervansaray olarak inşa edilen ve geçtiğimiz yıl yapılan restorasyonun ardından Anıtlar Kurulu'na takılan Küçük Karaosmanoğlu Han'da yaşanan imar sorunu ortadan kalktı.

Hüseyin Aslan: Kemeraltı 24 saat yaşayan eğlence ve turizm merkezi olacak!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Kemeraltı Çarşısı'nı gezdi. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret eden Aslan, Kemeraltı Çarşısı'nın, 24 saat yaşayan bir yer haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçerek yeni projesini hayata geçirme anlamında ilk adımı attı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda ruhsatlı işyeri sayısı 8 bin 500'e düştü!

İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği verilerine göre son 6 yıl içinde ruhsatlı iş yeri sayısı 16 bin 700'den 8 bin 500'e düştü.

Van Emlakçılar Derneği elektrik kesintilerine tepki gösterdi!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, son zamanlarda artan elektrik kesintilerinin esnafı iş yapamaz hale getirdiğini belirterek, artık bu soruna ciddi anlamda bir çözümün getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kemeraltı için özel kanun şart!

Konak Belediyesi ile Tarihi Kcmeraltı Esnaf Derneği'nin ortaklaşa düzenlendiği Kemeraltı Günleri, vatandaşların ve esnafın fikrini dile getirdiği 'Kemeraltı'nda Ticaret ve Yönetim' adlı panel ile sürdü.

Sakarya Kapalı Çarşı Derneği yeni dönüşüm projeleri bekliyor!

Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Çavdaroğlu ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, Kapalı Çarşı’nın iyileştirilmesi adına esnafımızın yararına olacak tüm projeleri hayata geçirmeye hazırız, dedi..

Erciyes Üniversitesi yeni hizmet binası için İstanbul Develiler Derneği ile protokol imzalandı!

Erciyes Üniversitesi'ne yeni hizmet binası İstanbul Develiler Derneği ile Erciyes Üniversitesi ( ERÜ ) arasında Develi Seyrani Kampüsüne yeni hizmet binası yapılması için protokol imzalandı....

Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Soma'daki anaokulunu açtı!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 23. Anaokulu, 13 Mayıs 2014’te Türkiye’yi yasa boğan maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesinde 18 Eylül 2014 Perşembe günü düzenlenen törenle açıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. Anaokulunu Soma'da açıyor!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. Anaokulunu Soma'da açıyor. Çocuklara modern bir eğitim ve oyun ortamı sunacak olan anaokulu, 18 Eylül’de yapılacak açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Mecidiyeköy asansör kazası açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği 06/09/2014 tarihinde Şişli-Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi sonucunda meydana gelen iş kazası ile ilgili açıklama yaptı...

Mimarlar Derneği 1927 Eylül 2014 Etkinlikleri!

Mimarlar Derneği 1927, yaz dönemini geride bırakarak yeni bir etkinlik dönemine başlıyor. Mimarlar Derneği 12 Eylül Cuma 19:30 Dönem Açılışı, Kokteyl ile başlıyor.

İzkend - İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği faaliyete geçti!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında başta İzmirliler olmak üzere tüm Egelilere hizmet verme amacıyla yola çıkan İzkend - İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği kuruluşunu tamamlayarak faaliyete geçti...

Kemeraltı Esnaf Derneği Haberi

Kemeraltı Esnaf Derneği

Konak Belediyesi, Anıtlar Kurulu'ndan gelen resmi onay sonrasında alan ticari faaliyetlerin yanı sıra turizm amaçlı kullanıma açıldı. Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. oturumu Sema Pektaş başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda restorasyonu Karaosmanzade Vakfı tarafından yapişlet- devret modeli ile yapılan Küçük Karaosmanoğlu Hanı'nın imar değişikliği plan sürecinin tamamlandığı açıklandı. Tarihi han ve otel için 8 milyon TL masraf yapan yatırımcı firma yaklaşık bir yıl sonra projesi için Konak Belediyesi'nden beklediği onayı aldı. 


'MUTLUYUZ' 

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, "Kemeraltı'na yatırımcının girmemesi bir sıkıntıydı. CHP'li üyeler konuyu aşamamıştı. Ben parti yetkilileriyle sürekli görüştüm, yatırımcıya ruhsat değişikliği ve imar planlarında yumuşama olması gerektiğini anlattım. Bugün tüm Kemeraltı esnafı için meclisten bu kararı geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 


Sabah...