26 / 04 / 2024

Kent Suçları İzleme Kurulu

Kent Suçları İzleme Kurulu

CHP İstanbul İl Başkanlığı, kentteki imar planları ve projelerini mercek altına alarak, kente karşı işlenen suçları izleme kararı aldı. Bu doğrultuda İstanbul İl Başkanı'nın başkanlığında Kent Suçları İzleme Kurulu kuruldu.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASK) çok önemli bir uyarı geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, deprem felaketlerinden etkilenenlere yardım bahanesiyle bağış toplayan kişilerin bulunduğu belirtilerek vatandaşlar bu konuda uyarıldı.

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Maaş ödemelerinde değişiklik! Bunu yapmanız gerekecek! Resmi Gazete’de yayımlandı! Acilen göz atmak gerekiyor!

MASAK Genel Tebliği’ne geçici süre ile bir madde eklendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) deprem felaketinin yaşandığı 10 kentte bankaların depremzedelere yönelik kimlik tespiti işlemlerinde esneklik getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile, maaş ödemelerinde sorun yaşanmaması için kimlik

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, (MASAK) bazı ödeme işlemlerindeki parasal tutarları yeniden belirledi. Buna göre kimlik tespitinde basitleştirilmiş tedbirlerin öngörüldüğü tebliğde belirlenen parasal tutarların, ihtiyaca yönelik olarak artırıldığı. duyuruldu.

Borsa operasyonunda tutuklananlar arasında ünlü turizmci de var

Bankacılık hisselerinde yaptıkları yasa dışı işlemler nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Muğla ve Balıkesir'de yapılan baskılan sonucunda gözaltına alanın 8 kişiden beşi tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklananlar arasında ünlü bir turizmcinin de

Songül Karlı'nın gayrimenkul davasında son durum!

Ünlü şarkıcı Songül Karlı'yı 8-10 dönümlük arsa satışında dolandırdığı iddiasıyla eski eşi ve 2 sanık hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açıldı.

Aydın Çine TOKİ kura sonucu isim listesi 30 Aralık!

TOKİ Aydın Çine kura çekilişi 30 Aralık sonuçlarına dair gelişmelere haberimizde yer verdik. Kurası merak edilen Aydın Çine TOKİ sonucu isim listesi 30 Aralık suçları.

MASAK, 100 milyon TL'lik kripto paraya bloke koydu!

Mali Suçları Araştırma Kurulu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde toplamda 100 milyon TL'lik kripto para hesabına bloke koydu.

Kent Suçları İzleme Kurulu Haberi

Kent Suçları İzleme Kurulu


CHP İstanbul İl Başkanlığı, kentteki imar planları ve projelerini mercek altına alarak, kente karşı işlenen suçları izleme kararı aldı. Bu doğrultuda İstanbul İl Başkanı'nın başkanlığında Kent Suçları İzleme Kurulu kuruldu. Kurul, yerel yönetimlerin, merkezi yönetim birimlerinin ve özel birimlerin attıkları adımları inceleyerek kamuoyuna duyuracak. 


CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın talimatıyla İstanbul İl Başkanlığı bünyesinde Kent Suçları İzleme Kurulu adıyla İstanbul'a karşı işlenen, "kent suçları"nı mercek altına alacak. İmar planları ve projeleri izleyecek olan kurul, yerel yönetimler, merkezi yönetim birimleri ve özel sektörün izlenmesi kararını aldı. 


Karayalçın'ın başkanlığında 11 üyeden oluşacak olan kurul, İstanbul için merkezi yönetim ve yerel yönetim birimleri tarafından yapılan tüm planları ve plan değişikliklerini, kamu kesimi ve özel kesim tarafından hazırlanan belli ölçeğin üzerindeki ilgili tüm projeleri,...