19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm asbest

Kentsel dönüşüm asbest

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde kan donduran asbest tehlikesi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle yapıların bilinçsiz şekilde yıkılması kan donduran asbest tehlikesini de gündeme getirdi...

Yeni asbest yönetmeliğinin çıkacağı tarih TBMM'de!

Ülkemizdeki asbest maruziyeti oranının yüksekliği ve yeni asbest yönetmeliğinin çıkacağı tarih meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşüm hasta etmesin!

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Mirici, "Riskli binaların yıkılıp yeniden yapılabilmesi için kentsel dönüşüm bir zorunluluk olarak kabul edilse de bu sürecin sadece inşaat sektörünü değil, insan sağlığını da yakından ilgilendirdiğini bilmeliyiz" dedi...

Kentsel dönüşümde asbest hilesi!

Kentsel dönüşüme giren eski binaları yıkan bazı müteahhitlerin, 'Asbest temiz’ denetiminden kaçmak için belediye ekipleri gelmeden önce asbestli malzemeleri söküp gelişigüzel attıkları iddia ediliyor.

Kentsel dönüşümde asbest tehlikesi!

Türkiye’de her yıl 500 bin konutun yenilenmesi hedefleniyor. Binaların yıkımında tespit edilen asbestin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği tespit edildi. Uzmanlar, kentsel dönüşümün kansere dönüşebileceğini açıkladı.

Kentsel dönüşümde kanser tehlikesi mi var?

Türkiye’de kentsel dönüşümle yıkılacak 7 milyonu aşkın binada başta akciğer kanseri olmak üzere, birçok solunum hastalığına neden olan asbest bulunuyor.

Kentsel dönüşümde kanser tehlikesi!

Asbest Söküm Uzmanı ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kenan Yıldız, 2010’dan itibaren yasaklanan asbestin, eski binaların yıkılması ile yeniden tehlike yaratmaya başladığını söyledi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için korkunç iddia!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili uzmanlardan korkutan iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; belediyeler, binalarda asbest ölçümünü yeteri kadar yapmadı ve asbest için formalite rapor hazırladı.

Kentsel dönüşümde asbest tehlikesi!

Kentsel dönüşüm sürecinde asbest uzaklaştırılmadan ve hafriyat tozlarına karşı gerekli önlemler alınmadan yıkıma başlanılmaması gerekiyor. Asbest solumak birçok iç hastalığına neden olabiliyor.

Kentsel dönüşümde asbest tehlikesi!

Şişli Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu gerçekleşti. Sempozyumda, kentsel dönüşüm ile birlikte yeniden gündeme gelen asbest tüm yönleriyle değerlendirildi.

Kentsel dönüşümde asbest sorunu!

Türkiye’de kentsel dönüşümün en büyük sorunu haline gelen asbest, kansere yol açıyor. Uzmanlara göre, Türkiye’de asbest barındıran bina sayısının oldukça fazla.

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar mecliste!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalardaki asbest kullanımı ve asbestli binaların yıkımı TBMM gündemine taşındı..

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşümde asbest kurbanı olmayalım!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalarda asbest kullanıldığını tahmin ettiklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Büyük bir sıkıntı var, bu konuda mecliste karar almalıyız." dedi.

Ankara'da Kentsel Dönüşüm ve Asbest Tehlikesi paneli düzenlendi!

Ankara'da Kentsel Dönüşüm ve Asbest Tehlikesi başlıklı panel düzenlendi. Türk Toraks Derneği Başkanı Kalyoncu, "Mezotelyoma adı verilen akciğer zarı kanseri, gırtlak kanseri, yumurtalık kanseri, asbestozis denilen bir tür akciğer hastalığı riskler arasındadır" dedi.

Kadıköy'de Kentsel Dönüşüm ve Asbest Gerçeği paneli 21 Nisan'da!

"Kadıköy' de Kentsel Dönüşüm ve Asbest Gerçeği" başlıklı panel, 21 Nisan 2016 Perşembe günü 09:30 - 13:00 saatleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi Belediye Meclis Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest ölçümleri yapılmalı!

Türkan Akyol Göğüs Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İbrahim Ocak, 'Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak binalarda asbest, maddesi ölçümleri yapılması gerekiyor. " dedi..

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

Kentsel dönüşüm asbest Haberi

Kentsel dönüşüm asbest

İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuya ilişkin soru önergesi verdi. Gürsel Tekin, sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

CHP'li Tekin, "Aşağıdaki sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim" diye konuştu. Tekin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kentsel dönüşümde, başta İstanbul Fikirtepe olmak üzere birçok alada yapılan denetimsiz ve kontrolsüz yıkımların ardından oluşan, kansorejen etkisi olan asbest maddesinin çevreye yayılma tehlikesi ile karşı karşıyayız. 

Kontrolsüz yıkımların insan sağlığını ciddi boyutlarda etkiler konuma geldiği anlaşılmaktadır. Uzmanlara göre, binlerce insan ciddi risk altında. Asbeste maruz kalma konusunda en önemli risk faktörlerinden...