25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm belediyeler

kentsel dönüşüm belediyeler

Kentsel dönüşümde belediyelerin görevleri 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor. Kentsel dönüşümde hangi idareler yetkilidir? İşte kentsel dönüşümde belediyelerin rolü...

Kentsel dönüşümde hangi belediyeler önde?

Kentsel Dönüşüm Yasası ile Türkiye genelinde ağırlıklı olarak İstanbul, İzmir, Ankara gibi kentlerde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmaların bir kısmı belediyelerin desteği ile sürüyor...

Belediye Kanunu kentsel dönüşüm!

Belediye Kanunu kentsel dönüşüm hususu ile ilgili 5998 sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 24 Haziran 2010 Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanunda yer alan esaslar...

Kentsel dönüşüm için belediye ve derneklerin birlikte çalışması gerekir!

Kocaeli İnşaatcılar Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği (KİMEDER) Genel Başkanı M.Zeki Gedikoğlu, müteahhitlerin örgütlendiği dernekler ve belediyeler arasında ortak bir bilgi ağı kurulması gerektiğini belirtti...

Kentsel dönüşümü artık belediyeler yürütecek!

Marmara Belediyeler Birliği´nin meclis toplantısı, Bursa´da gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Vedad Gürgen, kentsel dönüşümü bakanlığın başlatacağını, belediyelerin yürüteceğini söyledi...

Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm için belediye başkanlarıyla!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İstanbul İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ile Zeytinburnu Belediyesi’nde kentsel dönüşüm sürecini istişare etti.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için korkunç iddia!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili uzmanlardan korkutan iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; belediyeler, binalarda asbest ölçümünü yeteri kadar yapmadı ve asbest için formalite rapor hazırladı.

Yarım kalan kentsel dönüşüm projelerini belediyeler tamamlayacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayan vatandaşlara müjde geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaş ve müteahhit firma arasında yapılan sözleşmeleri feshetme yetkisi İstanbul’da ilçe belediyelerine verildi.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Antalya'da kentsel dönüşüm planları yerel yönetimlere takıldı!

Antalya'da uygulamaya alınmayı bekleyen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yerel yönetimlere takıldı. Riskli yapıların tespiti için görev verilen belediyeler çalışmalarına başlamadı.

Mahalle konseptli kentsel dönüşüm projeleri geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Belediyeler kentsel dönüşüm alanlarını belirleyecekler, belediyeler projeler hazırlayacaklar" dedi...

Belediyeler kentsel dönüşüm yarışında!

Türkiye'de kentsel dönüşüm özellikle bu yıl hız kazandı. Belediyeler kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar. 

Doğru kentsel dönüşüm için koşan koşturan belediyeler gerek!

Sosyolog Faruk Özcan, kentsel dönüşümün Türkiye'den neden doğru yapılamadığını açıkladı. İşte Özcan'ın yazısı...

Çatalca'da İmar Kanunu ve Kentsel Dönüşüm Semineri verildi!

Çatalca Belediyesi’nde Marmara Belediyeler Birliği’nin üye belediyelerin personeline yönelik olarak hazırladığı “İmar ve Şehircilik” ve “Kentsel Dönüşüm Kanunu” konularını içeren seminer gerçekleşti.

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

Şanlıurfa Bölge Belediyeler Toplantısı'nda kentsel dönüşüm konuşuldu!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bölge için verimli bir istişare toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Nihat Çiftçi, bölgenin alt yapı, üst yapı ve kentsel dönüşüm alanında istişareler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Recep Altepe: Belediyeler kentsel dönüşümü desteklemeli!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Devlet, vatandaş ve özel sektör birlikte hareket etmeli. Belediyeler, vatandaşları kentsel dönüşüm noktasında desteklemeli" dedi.

kentsel dönüşüm belediyeler Haberi

kentsel dönüşüm belediyeler

Kentsel dönüşümde belediyelerin rolü!

Kentsel dönüşümde, belediyeler riskli alanları tespit ederek, bu alanlar için yeni imar planları hazırlayabiliyor. Bakanlık yıkımın nasıl yapılacağı konusunda belirleyici oluyor. Belirlenen kurallara uyan her firma ile riskli yapı yıkımı gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlar da istediği firmayla anlaşma yapabiliyor. Burada Bakanlık uygulama esasında belirleyici oluyor.


Kentsel dönüşümde belediyelerin görevleri 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor.


Kanuna göre riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılır ve sonuç Bakanlığa veya İdareye bildirilir. 


Bakanlık, riskli yapıların tespitini süre vererek maliklerden veya kanuni temsilcilerinden isteyebilir. Verilen süre içinde yaptırılmadığı takdirde, tespitler Bakanlıkça veya İdarece yapılır veya yaptırılır. 


Bakanlık, belirlediği alanlardaki...