25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm bütçesi

kentsel dönüşüm bütçesi

6 milyon 700 bin konutun riskli ilan edilerek 20 yılda dönüştürülmesinin hedeflendiği Türkiye'de dönüşüm için gerekli rakam 880 milyar TL. Türkiye'nin bu hedef için her yıl 334 bin konutu dönüştürmesi gerekiyor.

Türkiye kentsel dönüşüme 1,5 trilyon lira ayırdı!

Yılda 70 milyar lira ayrılması planlanan kentsel dönüşümde en fazla düşünülen finansman meselesi. Kentsel dönüşümü gerçekleştirmenin en ulaşılabilir yolu, yabancı yatırım fonları olarak görülüyor.

Kentsel dönüşüm için ayrılan bütçenin artırılması istendi!

Kentsel dönüşüm para yokluğundan yerinde sayıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm için ayrılan bütçenin artırılmasını istedi.

İdris Güllüce: Vatandaşın çürük evini yıkıp yapacak bütçe yok!

Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “ Eğer vatandaşın sağlam olmayan binalarını yık ve yeniden yap diyorsanız Türkiye’ nin öyle bir bütçesi yok ” diye konuştu...

Muhammet Balta: 2014'te kentsel dönüşüme 1.5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 1'inci Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Balta, 2014'te dönüşüme 1.5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı...

Kentsel Dönüşüm için yıllık 25 milyar dolar kaynak gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 15 yıl içinde kentsel dönüşüm için yıllık 20 25 milyar dolarklık kaynağa ihtiyaç olduğunu belirtti...

Kentsel Dönüşüm bütçe ödeneği 2 milyar TL'ye çıkarılıyor!

Meclis'ten, kentsel dönüşüm için bütçede ayrılan ödeneğin en az 2 milyar TL'ye çıkarılmasını isteyecek olan Çevre Bakanlığı, başarılı bir dönüşüm için 2- 3 milyar TL'lik ödenek hesabı çıkarttı.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

kentsel dönüşüm bütçesi Haberi

kentsel dönüşüm bütçesi

Uluslararası alanda gayrimenkul, perakende ve sanayi gibi pek çok alanda danışmanlık ve kiralama hizmeti veren Amerika merkezli Cushman & Wakefield'in, Türkiye'deki kentsel dönüşüm hakkında hazırladığı rapora göre; Türkiye'nin 44 milyar liralık bir bütçeyle her yıl 334 bin konutu dönüştürmesinin mümkün olduğu belirtiliyor. Hazırladıkları kentsel dönüşüm raporuyla özellikle İstanbul ve Türkiye'de kentsel dönüşüm potansiyeli araştırdıklarını kaydeden Cushman & Vakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden. Türkiye'de Affet Yasası çerçevesinde 6.7 milyon konutun riskli ilân edilerek 20 yılda bu konutların dönüştürülmesinin hedeflendiğini kaydederek. "Bu hedefin gerçekleşmesi için her yıl 334 bin konut dönüştürülmesi gerekiyor. Bunun yıllık maliyeti ise 44 milyar TL" dedi. 


Yeniçağ



Haber Hürriyet Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı....


2012'de çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası ile 6.7 milyon riskli evin yenilenmesi hedefi ortaya konuldu....