25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm çalışmaları

kentsel dönüşüm çalışmaları

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümde bir ilk!

İzmir Karşıyaka'da devam eden kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı, Cemil Tugay, çalışmalarda bir ilke imza atıldığını söyledi.

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Büyük ve sorunlu illerde kentsel dönüşüm birinci ve en acil konu olarak yine gündemde. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Kentsel dönüşüme teşvik artırılmalı!

İzmir'de yaşanan sonrasında kentsel dönüşüm çalışmaları için çalışmalar başladı. 3 kat hızla devam eden çalışmaların Türkiye geneline yayılması bekleniyor. 

Kentsel dönüşüm seferberliği başlıyor!

Riskli yapıların yenilenmesi için 2012’de başlayan kentsel dönüşüm seferberliği hız kazandı. Yerinde, hızlı ve gönüllülük ilkesine göre 5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek.

Dönüşüme 200 bin TL kredi limiti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde kredi limitinin 200 bin TL'ye çıkarılacağını açıkladı.

Kentsel dönüşüm nasıl uygulanmalı?

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. İlhan Osmanşahin, kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Osmanşahin, kentsel dönüşümün devlet eliyle, belirli kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Türkiye genelinde 1 milyon 410 bin konut dönüştü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak son 18 yıldaki hizmetlerimizle şehirlerimizin çehresini değiştirdik" dedi. Karaaslan, "Bugüne kadar Türkiye genelinde 1 milyon 410 bin konutun dönüşümü

Kentsel dönüşüm kararı yüzde 51 payla alınmalı!

İzmir depremi, birçok bina sakinin, oturdukları yapı çürük olmasına rağmen kentsel dönüşüm için anlaşamamaları sebebiyle çözümsüzlük haliyle yaşamlarını sürdürdüklerini ortaya çıkardı. 

59 ilde 263 riskli alan var!

Türkiye genelinde ilan edilen riskli alan sayısının 263 olduğunu duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştürecek.

Kentsel dönüşümü yık yap yerine, kentlerimizi dönüştürerek sağlamalıyız!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depremi, kentsel dönüşümü de yeniden gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Kentsel dönüşüm İzmir ve Türkiye'nin birçok şehrinde acil ihtiyaç. Peki kentsel dönüşüm çalışmaları neden hızlandırılamıyor?

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kayseri Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Proje ile ilçedeki konutlar depreme dayanıklı hale getiriliyor.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Çalışmaları yakından takip eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak çalışmalarda son durum hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Olası İstanbul depremi gün geçtikçe yaklaşıyor. Depremle ilgili sürekli uyarıda bulunan uzman isimler kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik çağrıda bulundu. 

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

KİPTAŞ’tan Beykoz Belediyesi’ne devredilen arazilerde devam ettirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili adımlar atılıyor. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İlçede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için toplantı gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi, uzlaşma görüşmelerine başladı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni dönem başladı. KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığıyla start verilen "İstanbul Yenileniyor" uygulaması kapsamında başvurular sona erdi. 

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek için kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentteki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için yeni çalışmalar hayata geçmeye devam ediyor. KİPTAŞ ve BİMTAŞ’ın ortaklığı ile gerçekleşen “İstanbul Yenileniyor Platformu”nda yeni dönem kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aktarıldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Soyer, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

kentsel dönüşüm çalışmaları

Kentsel dönüşüm çerçevesinde depreme dayanıksız binaların yıkımı devam ediyor. Aydınlık Gazetesi'nden Gökhan Büyük'ün haberine göre; binaların yıkımında alınmayan güvenlik önlemleri ise halkın can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Bu tedbirsizlikler sonucu iş kazaları meydana geliyor. 

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) uzmanları İstanbul Avcılar’da ihmal olduğu belirlenen bazı bina yıkımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıkımın gerçekleştirildiği binaların video ve fotoğraflarıda incelemelerde bulunan uzmanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının belirlediği yıkım yönetmeliğine aykırı çalışma yapıldığına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Uzmanlar, Yönetmeliklere aykırı yıkımı sürdüren müteahhit ve belediye yetkililerinin idari soruşturmaya tabi tutulması gerektiğine vurgu yaptı.

KORUYUCU İSKELE VE TUTUCU BEZ YOK

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanı Gökhan Ardıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Binaların Yıkılması Hakkındaki Yönetmeliğine dayanarak inceleme yapılan yıkımlardaki eksiklikleri şöyle...